Önce *.aşamada bir durum giriniz.

Önce *.aşamada bir durum giriniz.

1-Sistem >  İş Takip >  İş Plan Girişi alanında belirli iş takip kodları için bir iş planı tanımlanmaktadır. Beyannamede seçilen iş kodu buradan bakılarak bu ekranda o iş koduna hangi iş planı tanımlanmış görebilirsiniz.Burdaki iş planında bir sarkma meydana gelirse bu hata gelmektedir.

Örneğin ; Aşağıdaki ekranda 01 iş takip koduna sırasıyla ARS-FA-MUH-TE-TS  iş takipleri tanımlanmıştır. Yani iş takipleriniz bu aşama ile atmalıdır. Eğer ben beyannamemi tescil etmeden arşiv yapar isem bu hata gelecektir.

Uyarıyı nasıl geçebilirim?

Beyannamede iş takip alanına giriş yapıp iş takibimin sırasına uymayan iş takip kodunu silip tekrardan sıradaki iş takip kodunu iş planına uyarak atılması sağlanmalıdır.


2- İş takip üzerinden iş takip kodları arasında aşama tanımlayabiliyorsunuz. Sistem >  İş takip >  İş takip açıklama ekranında aşama belirlemiş olabilirsiniz burada da ilgili İş takip kodlarının aşamalarının doğruluğunu kontrol etmelisiniz. Örn :  TE kodundan önce KUB aşaması tanımlanmış olabilir. KUB iş takip kodu atılmadan TE kodu atılamaz.