1-x kalemde deger girilmesi zorunlu -Satir no-

1-x kalemde deger girilmesi zorunlu -Satir no-

*İhracat modülü > Veri Girişi > İhracat Beyannamesi Girişi yaptığımız ekranda beyannamemizin kalem sütunlarında Muafkod ve Teşvik No alanlarına gerekli bilgileri doğru  bir şekilde giriş yapmadığımızda karşımıza çıkan bir hatadır. 

Beyannamemize değiştir butonuna tıkladıktan  sonra Muaf kod alanına D1A muafiyeti bilgisi girilmiş ise 11 haneli Teşvik No'yu mutlaka giriş yapmalıyız  ayrıca Teşvik No alanına F4 ile giriş yapıp kayıtlı ise içeriden Teşvik seçimini yaptıktan sonra Tamam butonuna tıklanarak işlemlere devam edebilirsiniz.




İthalat modülü >Veri Girişi > İthalat Beyannamesi > Sayfa 2'de Beyannamemizde değiştir butonuna tıkladıktan sonra Muafiyet alanına D1A muafiyeti bilgisi girilmiş ise 11 haneli Teşvik No'yu mutlaka giriş yapmalıyız  ayrıca Teşvik No alanına F4 ile giriş yapıp kayıtlı ise içeriden teşvik seçimini yaptıktan sonra Tamam butonuna tıklanarak işlemlere devam edebilirsiniz.




    • Related Articles

    • kalemde deger girilmesi yasak -Satir no-

      1- DİİB kapsamında ya da yatırım teşvik belgesi kapsamındaki işlemlerde beyanname kalemlerinde yer alan teşvik no alanına bilgi girişi yapılması gerekmektedir. 2- Teşvik no bilgisi her rejim kodunda giriş yapılamaz. Beyannamede seçilen rejim kodunun ...
    • kalemde deger girilmesi yasak -Alt rejim 1-

      İthalat Modülü / Veri Girişi / İthalat Beyannamesi / Sayfa 2 / Muafiyet alanına girilen muafiyet gümrük tarafından kabul edilmediği için bu hata gelmektedir. Konu hakkında muafiyet bilgisini müşavirinize danışmanız gerekmektedir.
    • * kalemde deger girilmesi zorunlu -Marka-

      Kontrolden / Tescilden gelen bu hata için İthalat Beyannamesi Sayfa 2'de bulunan Marka/No/Cinsi/Ad. alanı dolu olmalıdır.
    • Kalemde değer girilmesi zorunlu -Miktar birimi-

      Bu hatada İthalat Beyannamesi/Sayfa 2/Ölçü birimi ve miktar birimi kontrol edilmelidir.Miktar birimi dolu olmalıdır. Ölçü brm. alanı tarifeden gelmektedir. Bu alana müdahale edilmemelidir. Örnekte ; Miktar birimi AD eğer ölçü brm.= ÇİFT gelmiş ...
    • Deger girilmesi zorunlu -Antrepo kodu-

      Antrepo rejimlerinde sayfa 1'de ekranın sağ alt köşesinde antrepo kodu ve tipi alanına değer girilmelidir.