Alınan Senet Takibi

Alınan Senet Takibi


Günümüz koşullarında kabul gören ödeme teminatı niteliğinde bulunan senetlerin, sistem içerisinde giriş, takip ve hesaplar arasında aktarma işlemlerini yapabilirsiniz.
Sistem içerisinde kayıtların yapılabilmesi için öncelikle Senet hesabınızın “hesapplanında” ve ayar/yetki sistemi olan “Users” sisteminde tanımlanmış olması gerekmektedir.



Kayıtların ve tanımlamaların yapılmasından sonra senet verilerinin girişi için izlenmesi gereken adımlar;


  1. Diğer“ sekmesi altında bulunan “Alınan Senet Takibi”ne giriş yapılır.


  1. Ekle” butonuna basılarak sırasıyla,


  1. Senet Sıra no., Senet Makbuz No., varsa Bordro No. Alanları doldurulur.


  1. Senedin alındığı/işleme alındığı tarih bilgisi yazılır.


  1. Hesap No alanına senet kimden alındı ise kişi/firma bilgisi girilir.


  1. Senet üzerinden yazan asıl senet sahibi bilgisi yazılır.


  1. Senet numarası, Senet Tarihi ve Tutarı yazılarak işlem tamamlanır ve kayıt altına alınır.


  1. Veri kaydı tamamlandıktan sonra “Portföye At” butonuna basılır.




  1. Sistem senete ait fiş kaydı için onay penceresini açar. Onay verildikten sonra fiş kaydı oluşmuş olur.


  1. Portföye kaydı atılan senetin farklı kişi veya banka gibi farklı yerlere verilmesi durumunda, Alınan senet takibi penceresinde öncelikle işlem yapılacak olan senet kaydı bulunur.















  1. Değiştir butonuna basılarak verildiği yer ve verildiği tarih alanı doldurulup tekrar kayıt edilir ve ilgili cari kayıtlara işlenmesi için Cariye at butonuna basılarak işlem tamamlanır.


  1. Kişi/firmaya verilmeyip bankaya verilen ve vadesi gelen senetlerin banka kanalı üzerinde tahsili yapılması durumunda, ayın senet kaydı bulunup “tahsil hesap no” ve “tahsil Tarihi” alanı doldurularak “Tahsile at” butonuna basılır ve işlem sonlandırılır.





    • Related Articles

    • Alınan Çek Takibi

      Firmalarımızdan alınan çeklerin takibi için Ön Muhasebe Sistemi /Diğer / Alınan Çek Takibi ekranından sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapılmalıdır. 1) Çek Sıra Numarası alanına çekin üstündeki yer alan sıra numarası yazılmalıdır. 2) Makbuz No alanına, ...
    • Alınan Çek Takibi İşlemleri

    • Personel Takibi

      Personel takibi genel muhasebe ve ön muhasebede sistem menüsü altında yer almaktadır. Personele ait özlük dosyası ve bordro hesaplatabileceğiniz bölümdür. Hem çalışana ait hem de aday bilgilerini girebilmeniz iki ayrı form ile mümkündür Öncelikle ...
    • Verilen Çek Takibi

      Muhasebe Sistemi/Diğer/ Çek Takibi VERİLEN ÇEK TAKİBİ Verilen Çeklerin takibini yapmak için 3.DİGER / A.Çek Takibi seçiyoruz. Gelen ekranda EKLE butonuna tıklıyoruz. Sırasıyla aşağıda listelenmiş işlemleri yapıyoruz. 1. Çek No verilen çekin ...
    • Verilen Çek Takibi İşlemleri