Arşiv görüntüleme hatası

Arşiv görüntüleme hatası

Olay: Arşiv görüntüleme hatası

Arsivapp modülü üzerinde arşiv görüntüleme yapılamadığı durumlarda arsivapp programından ayarlar sekmesine girilir ve zip test yapılır. 



Zip Test yapıldığında aşağıdaki gibi bir hata geliyor ise;



Çözüm: 
1- Arşiv ayarlar sekmesine girilir ve Arsiv path sekmesinde yazan yol kopyalanır.



2- Kopyalanan yol herhangi bir klasörün arama bölümüne yapıştırılıp "enter" tuşuna basılır.



3- Eğer ulaşamaz ise;

Bilgi-işlem departmanı tarafından arşiv başka bir klasöre taşınmış olabilir.
Bilgi-İşlem departmanı tarafından arşivlerin tutulduğu klasör ve ana makine ip adresi veya ismi değiştirilmiş olabilir.
Arşivlerin tutulduğu klasörde yetkiler eksik olabilir.
Böyle bir durum ile karşılaşıldığında ilk etapta bilgi-işlem departmanı ile irtibata geçilip arşiv klasörünün taşınıp taşınmadığı konusunda bilgi alınmalıdır. 

4- Eğer arşiv path yolu sekmesinde yazan yol kopyalanıp arandığında kullanıcı adı ve şifre soruyor ise bu ana makinenin yöneticisi(administrator) hesabının bilgileridir. Bu bilgiler sadece bilgi-işlem departmanlarında bulunmaktadır. Bu yola gitmek istediğinizde şifre sormaması gerekir, bu ayarda yine bilgi-işlem departmanları tarafından yapılmaktadır.

5- Arsivapp programında ayarlar selmesinde bulunan Arsiv path sekmesinde yazan yol örnek olarak \\serveradı\arsiv şeklinde ulaşamıyor fakat \\serveripadresi\arsiv (örn:\\192.168.1.1\arsiv) üzerinden ulaşıyor ise konu bilgi-işlem departmanı tarafından düzeltilmelidir. Bu konuda sistem yöneticinizden destek alabilirsiniz.


NOT: Arsivapp programında ayarlar sekmesinde bulunan Arsiv Path yolunda yazan yol ana makine adı üzerinden ulaşamayıp ana makine ip adresi üzerinden  ismi üzerinden ulaşılabiliyor ise mevcut ağ sisteminizden veya ana makinedeki bazı sistemlerin tam olarak çalışmamasından kaynaklı bir sorundur.






    • Related Articles

    • Sınırlı yetkili olan bir kullanıcıda arşiv görüntülemek istediğimde Lütfen firma seçiniz. hatasını alıyorum?

      Programa giriş yapan kullanıcı kodu için özellikle firma tanımlaması yapılmış ise Sorgulama / Arşiv sorgulama ekranında Sorgula butonuna tıklandığında sistem Lütfen firma seçiniz. uyarısı gelecektir. (Kullanıcı bazlı firma yetkilendirme işlemi: Evrim ...
    • Arşiv dizin ekranında FTP Aktarımı nasıl yapılır ?

      İthalat - İhracat programı Arşiv dizin ekranında FTP aktarımı/FTP butonuna tıklanarak oluşturulan FTP klasörüne arşiv dosyalarının otomatik kaydedilmesi sağlanılmaktadır. FTP Aktarımının ayarları için Users/sistem/ini dosyası ayarları/sistem.ini ...
    • Arşiv 'Dosya Görüntüleyememe' Sorunu

      Tanım; Arşiv sisteminde bir dosya görüntülenmek istendiğinde boş sayfa veya alınan hata. Çözüm; Arşivde bulunan dosyalar farklı formatlarda olabilmektedir. Bazıları resim(.jpg,.tiff,.png vb.) formatında bazıları ise PDF formatındadır. PDF ...
    • Arşiv @-NCTS tipi nasıl eklenir?

      Arşiv sistemi / Dosya tipleri ekranından '+' tuşuna tıklanarak yeni kayıt açılır. Tip alanına '@', açıklama alanına ise 'NCTS' bilgisi yazılarak tamam butonuna tıklanmalıdır. Arşiv sistemi kapatılıp tekrar açıldığında arşiv tip alanındaki aşağı OK ...
    • Arşiv sisteminde *** tarayıcısı seçildiğinde *** geliyor neden?

      Bilgisayarım/X/arsiv/i_view32/file/select TWAIN source / ilgili tarayıcı seçilir ve o ekranda tarama gerçekleştirilir. Arşiv app kapatılıp yeniden açılır ve kontroller sağlanır.