Belge Stok Takibi

Belge Stok Takibi


BELGE TAKİBİ


Veri girişi / Belge takibi ekranından ithalat - ihracat beyannamelerinde kullanılan belgelerin kaydı yapılabilir ve belge süre takibinin program tarafından yapılması sağlanabilir.


1- Belge takibi ekranında işlem türü alanında kayıt edilecek belge türü seçilerek ekle butonuna tıklanır. Belge no ve başlangıç, bitiş tarihi girilir. Belgenin kullanılacağı firma bilgileri, gümrük ve menşe bilgileri de girilebilir. Böylece bu kriterler ile eşleşen bilgiler girildiğinde düşüm yapılacaktır.





2- Kalem bilgileri alanında belgeye ait satır numarası, gtip, miktar, miktar cinsi, tutar ve döviz cinsi girilir. Beyannamede edi belgede referans alanında F4 yapılarak ilgili belgeden düşüm yapıldığında ve miktar bilgisi girildiğinde sistem belge takibi ekranında düşüm işlemini gerçekleştirmekte ve kalan miktar alanını otomatik güncellemektedir. Aynı zamanda belgenin kullanıldığı kalemin fiyatına göre de kalan tutar alanı otomatik güncellenmektedir.





** İşlem türleri alanına yeni bir belge türü eklenmek istendiğinde sistem / diğer / kodlar / Belge takip tip ekranından manuel ekleme işlemi yapılmaktadır.





3- Belge takibi ekranına kaydedilen belgeler DİZİN butonuna tıklanarak firma, işlem türü ve ürün cinsine göre sorgulanmaktadır. İlgili kayda çift tıklandığında belge takibi ekranında açılacaktır.




4- Arşiv butonu tıklanarak ilgili belgenin arşivleme işlemi yapılabilmektedir. Arşiv ekranına ilgili belge BL-Belge Takip tipi ile kayıt olmaktadır. Arşivlenmiş belgelerin belge takip tipinde sorgulaması da yapılabilmektedir.





5- Belge takibi ekranından kaydedilen belgelerin tarih bilgisine göre otomatik olarak süre takibi / belge takip ekranına düşmesi sağlanmaktadır. İşlem türüne göre tüm kaydedilen belgelerin sorgulaması yapılabilmektedir.













    • Related Articles

    • Belge Takip Stok Raporu

      Bu ekranın amacı firmaların beyannamelerde kullandıkları belgelerin takibini yaptığı ekrandır. Bu takibi yapmaları için öncelikle İthalat veya İhracat Sistemlerinde Veri Girişi / Belge Takibi ekranına öncelikle belgeyi kaydetmeleri gerekir kayıt ...
    • Kıymetli Evrak Stok Takibi

                                                                                                                                                    KIYMETLİ EVRAK STOK TAKİBİ Kıymetli evrak stok takibinin amacı, gümrük firmalarının kullandığı ve bir bedel ...
    • Belge Düşüm Stok Oluşturma

      BELGE DÜŞÜM STOK OLUŞTURMA İŞLEMİ İthalat Sistemi > Yardım > Belge Düşüm Stok Oluştur ekranından giriş yapılmaktadır. *Bu ekranın amacı; Edi belgelerde kullanılan belgeli işlemlerde hata mevcutsa sistem hataları otomatik olarak bulup düzeltmektedir. ...
    • Belge Takibi

    • Özet Beyan Takibi

      Özet beyan sistemine kayıt için iki yol bulunmaktadır. 1- Beyanname oluşturulurken özet beyan alanında F4 ile giriş yapılır. Özet beyan bilgileri girilir. Özet beyan bilgilerinin girişi yapıldığında sistem süre takibine OB başlığı altında özet beyan ...