BEYANNAME KONTROL AŞAMALARI

BEYANNAME KONTROL AŞAMALARI

Beyanname yazımı sonrasında beyannamenin yetkili kişiler tarafından kontrol edilerek hatalı işlem yapılmasına engel olmak ve oluşabilecek hataları minimum seviyeye indirmek, ayrıca belirli bir tarih aralığında kullanıcılar tarafında ne tür hatalar, ne kadar sıklıkla yapılmış bunların tespiti amacıyla beyanname kontrol aşamaları kullanılmaktadır. Bunun için aşağıda gösterildiği gibi sistemde yapılması gereken ayarlamalar mevcuttur. 1. Beyanname kontrol sistemini aktifleştirmek için
Evrimhaber /diğer/  users / sistem / ini dosyası ayarları / ithalat.ini ekranında beyanname kontrolü alanına 1 yazılır.



Evrimhaber / diğre /users / sistem / ini dosyası ayarları / ihracat.ini / ekranından beyanname kontrolü alanına 1 yazılır. 





2. Kontrol işlemini yapacak olan ilgili kişiye bu işlem için yetki verilir. Evrimhaber/Diğer/Users / sistem / çoklu yetki girişi ekranında ithalat başlığında Beyanname hata sil değiştir, Beyanname kontrolü, Bey.kont2 alanlarına yetki verilmelidir.




3. Yazılmış olunan beyannamenin kontrolünü sağlamak için beyannamenin 1. sayfasında bulunan KONT. butonuna tıklanır.



4. Kontrol butonuna tıklandığında kontrol penceresi açılmaktadır. Beyanname kontrol edilerek hatalı görülen alanlar işaretlenir. Aktar butonuna tıklanarak bulunan hata kayıtları, hata türü, hata yapan kullanıcı vs. sağ taraftaki alana otomatik atmaktadır. Aynı zamanda bu alana yeni satır eklenerek manuel de kayıt girilebilmektedir. Hatalar listelendikten sonra kaydet butonuna tıklanır.




5.Beyanname ekranında DZLT butonuna tıklanarak düzeltilmesi gereken hataları ve düzeltme durumları listelenir. İlgili hata satırı üzerinde düzeltildi alanı işaretlenir.



6. Beyannamede işaretlenen alanlar kullanıcı tarafından düzeltildikten sonra hata kontrolünü sağlayan kullanıcının ekranına düzeltildiği uyarısı mesaj olarak gelmektedir. İlgili kullanıcı sistem üzerinden mesaj almak için sistem / beyanname onay mesajları ekranından mesaj uyarısını aktif etmelidir.



7. Sistem beyannamede değişiklik yapıldıktan sonra işaretli hatalar düzeltilmemiş ise beyannameyi kaydetmeye izin vermeyecek ve uyarı verecektir.



8. Beyannamede düzeltme işlemleri yapıldıktan sonra sırasıyla beyanname onay başladı, beyanname kontrolü ve onay alanları işaretlenmektedir. Hatalar düzeltilmeden işaretleme işlemi yapılmasına sistem izin vermemektedir. 



9. Beyannamede yapılan hatalar ve hatalar ile ilgili detaylar KONT. butonuna tıklanarak açılan pencerede excel butonuna tıklanarak raporlanmaktadır.



**Aynı zamanda sorgulama / beyanname ekranından ilgili dosya aratılarak rapor butonuna tıklanır. Fast report dizaynlar listesinden Beyanname Hata Raporu açılarak grafik şeklinde hata raporu alınabilmektedir.




Not : Eğer bu rapor tarafınızda bulunmuyor ise tarafımıza ulaşabilirsiniz.



    • Related Articles

    • Beyannameye Kontrol İşlemi gerçekleşmeden Onaylama İşlemini gerçekleştiremezsiniz.

      İlgili beyannamenizde kontrol aşamaları devreye alınmış ise beyannamenizde ilgili hataların kontrollerinin sağlanması açısından öncelikle beyanname kontrol işlemi tamamlanıp sonrasında onay kutucuğu işaretlenmelidir. Kontrol kutucuğundan önce onay ...
    • Beyanname Kontrol İşlemleri

    • Beyanname Ön Kontrol

      BEYANNAME ÖN KONTROL BİLGİLERİ İthalat Sistemi > Veri Girişi > Beyanname Ön Kontrol Bilgileri Bu ekranda beyanname kontrolünü sağlamaya yaramaktadır. Beyanname yazıldıktan sonra müşavir beyanı kontrol etmek istediğinde bu ekranı kullanabilir. Dosya ...
    • İthalat Beyanname Yazımı

          İTHALAT REJİMLERİ VE YAZIMI İLE İLGİLİ NOTLAR **Beyanname yazım aşamasında ihracat sistemi tek sayfadan ithalat sistemi ise dört sayfadan oluşmaktadır.  **İthalat sisteminde; Sayfa1: Beyannamenin genel bilgileri Sayfa2: Beyannamenin kalemlerine ...
    • Önceki beyanname numarası bulunamadı

      Bu hatada; 1-Beyannamenizde edi belgede 0701 kodlu belge yazılmamış olabilir.(Yazmanız gerekmektedir.) 2-Beyannamenizde edi belgeye girilmiş olan 0701 kodlu belge referansı yanlış yazılmış olabilir.(Önceki beyanname referansına gidilerek kontrol ...