Borç Kapama & Adat Hesaplama

Borç Kapama & Adat Hesaplama

BORÇ KAPAMA & ADAT HESAPLAMA


Müşterilere kesilen fatura ve dekontlara karşılık gelen ödemeler sonucunda otomatik ve manuel olarak kapatma işlemi Veri Girişi/Borç Kapama & Adat Hesaplama ekranından yapılmaktadır. Bu kapatma işlemi sistem/müşteri girişi/hesap açma ekranında ödeme opsiyonları alanında müşteriye tanımlanan valör tarihine göre yapılır. Vade tarihi tanımlanmadığı durumda sistem tarihi aynı güne atacağı ve ödeme süresi geçmiş olarak göreceği için valör tarihinin tanımlanması önemlidir.





*Vade tarihi geçmiş olan kayıtlar borç kapama ekranında kırmızıya boyanmış olarak gözükmektedir.


*Mavi olarak gözüken kayıtlar firmadan gelen ödemelerdir.


*Alacak ve borç alanlarındaki kalemlerde seç alanına x koyulduğunda sistem gelen ödemeye karşılık ilgili borç kaydını kapatacaktır. Kapama kodu alanına kod atacak ve kapanan satır yeşile boyanacaktır.


*Kapanan kaydı geri almak kapama kodundan kayıt sorgulanır ve kapanan kaydı geri al butonuna tıklanır. Ekranda kapatılmış olan tüm kayıtları geri almak için kapanan tümünü geri al butonuna tıklanır.


**Kapama işlemini geri almak için kullanıcının yetkili olması gerekmektedir. Users/sistem/çoklu yetki girişi/muhasebe başlığında kapama geri alma alanına 15 yazılarak yetki verilmelidir.







*Otomatik kapatma butonuna tıklandığında sistem valör tarihine göre kapanması gereken ilk kaydı bularak kapatacaktır.


*Fatura kapatma butonuna tıklandığında alacak ve borç ekranında eşleşen tutarlar ve evrak numaraları otomatik olarak kapatılmaktadır.


*Ana ekranda filtreleme kriterleri mevcuttur. Dosya numarasına, fiş tipine, hesap tipine (masraf merkezi) göre filtreleme yapılmaktadır.


*Adat oranı alanına faiz oranı girildiğinde sistem borçlar ekranında vadesi geçen kayıtların borç adat alanına girilen faiz oranını dağıtmaktadır.




*Yazdır butonuna tıklanarak Kapama Dökümü alınmaktadır.