Cannot perform this operation on a dosed dataset

Cannot perform this operation on a dosed dataset

Arşiv sisteminden tarama yapılacağı sırada aşağıdaki uyarı alınırsa;

Cannot perform this operation on a dosed dataset

ÇÖZÜM : Tarama makinesi hazır olmadığı durumda bu şekilde bir hata gelmekte veya tarama makinesi bağlantısı veya Kablo bağlantıları sürekli kopuyordur. Sorun çözümü için IT ile görüşülmesi gerekmektedir.

1-Sorunun tarayıcıdan kaynaklandığın anlamak için arsivapp klasörü açılır ve "i_view32.exe" programı açılır. 



2- Program açıldıktan sonra sol üstte bulunan File sekmesi altından "Select Scan/TWAİN Source" seçilir. Buradan kullanılan tarayıcı seçilir. Eğer tarayıcı burada gözükmüyor ise ilgili tarayıcının "TWAİN" sürücüsü yüklenmemiş veya çalışmıyor demektir, IT hizmeti aldığınız kişi veya firma ile görüşmeniz gerekmektedir.



3- Tarayıcı seçildikten sonra tekrar File sekmesi altından "Acquire/Batch scanning" seçilir ve açılan ekrandan "ok" tuşuna basılır ve tarama yapılır eğer tarama başlamadı ise veya herhangi bir hata geldi ise tarayıcıda veya sürücüsünde bir sorun var demektir IT hizmeti aldığınız kişi veya firma ile görüşmeniz gerekmektedir.



NOT: 3. part bir yazılım (i_view32, evrim, logo ....vs) üzerinden tarama yapılabilmesi için tarayıcıların "TWAİN" sürücülerinin yüklü ve sağlıklı çalışıyor olması gerekmektedir.
    • Related Articles

    • [XmlApp]: Error in deserializing body of request message for operation 'Kontrol'.

      İthalat Beyannamesi /sayfa 2 de / 40 manifesto özet beyan alanına tıklanıp F8  tıklanarak açılır TCGB kapatma ekranında satır no alanı dolu olmalıdır. Programda bu alanın boş bırakılmaması ile ilgili kontrol mevcuttur. F8 Ekranında satır no ...
    • RootArsivPath ayarlanmamış

      Arşiv dosya kaydedilirken gelen , " RootArsivPath ayarlanmamış " hatası alındığında ; Otomatik arşiv ayarınız açık ve arşiv ayarlarınızda Arsiv Path & Rooth ( Arşiv dosya yoludur ) ayarlarınız olmadığından hata almaktasınız. 1. Arşiv ayarlarda arşiv ...