[DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server yok veya erişim engellendi.

[DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server yok veya erişim engellendi.

Hata Bu şekilde de gelebilir. Bilgisayarın dil ayarlarına göre değişkenlik gösterebilir. "[DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]SQL Server does not exist or access denied."

1-) Server bilgisayardan hizmetler bölümünden SQL Server hizmetinin çalışıyor olma durumu kontrol edilmelidir. Bu aşamada bilgi işlem departmanınızdan destek alabilirsiniz. 
Server bilgisayarından hizmetleri açmak için başlat butonuna tıklandıktan sonra bilgisayar diliniz Türkçe ise "Hizmetler" İngilizce ise "Services" Yazarak Ulaşabilirsiniz. Eğer başlat butonuna tıklayamıyorsanız. Windows tuşu+R tuşuna basarak çıkan ekranda "services.msc" komutunu girerek servisleri açabilirsiniz.

Çalıştır Ekranı: 



Server Ekranı: 

2-)Eğer server hizmetiniz çalışıyor konumda ise aşağıdaki alana sağ tık değiştir yapılarak.



Değiştir dedikten sonra aşağıda yazan bilgileri Bilgisayarım / X / Evrimnet / internet alanında yazan bilgileri kontrol edip düzelterek kontrol et dedikten sonra programa giriş yapabilirsiniz. 


Burada sorun yaşamaya devam ediyorsanız. Aşağıdaki dosya uzantısında olduğu gibi internet.ini'yi kontrol ediniz.



Kontrollerinize rağmen sorun devam ediyor ise aşağıda belirtilen diğer .ini dosyalarında ki bilgilerin doğruluğunu ve uyumunu kontrol etmeniz gerekmektedir;