Beyanname Sorgulama

Beyanname Sorgulama


İTHALAT VE İHRACAT SORGULAMA RAPORU

      

       İthalat programında 3. sorgulama A.Beyanname başlığından ve ihracat programında 3.Sorgulama  A. İhracat beyanname ekranından dosyalar hızlı bir şekilde sorgulanabilmektedir.

       Kullanıcılar anlık olarak gönderen, alıcı, gümrük vs. bilgilerine göre sorgulama yapabilirler. İstenen tarih aralığı verilerek birçok farklı kritere göre arama yapılmaktadır. 

       İş takip kodları alanında birden fazla kod işaretlenerek bu kodların kullanıldığı dosyalara hızlıca erişilebilmektedir. 

      Sorgulama kriterleri girilerek sorgula butonuna tıklandıktan sonra listelenen sonuçlar dosya no, kur tarihi, gönderen no, gümrük ve kullanıcı sırasına göre sıralanmaktadır.  

      Sorgulanan listede gelen dosyalardan bir tanesinin üzerine tıklandığında sağ taraftaki alanda dosyaya ait genel bilgiler görüntülenmektedir.




 Rapor butonuna tıklanarak arama sonuçları excele detaylı veya detaysız olarak aktarılır. Grafik ve text tasarım olarak rapor alınmaktadır.


 

          










 Dosya oluştur butonuna tıklanarak arama sonuçları xml formatında ve pdf formatında dışarıya aktarılarak kaydedilebilmektedir. 


     

            



       










Böylece sistemde olan beyannamelerin sorgusu hızlı bir şekilde yapılarak beyanname görüntülerinin bilgisayara aktarımı yapılabilmektedir. 


    • Related Articles

    • Dosya XML Oluşturma

      İthalat sistemi beyanname sorgusunda belirlenen kriterlere göre rapor çekilir altta bulunan xml oluştur tıklanır tescilli dosyaların xml'i için gümrükten gelen tescilsiz dosyalar için xml oluştur tıklanır.
    • Beyanname Sorgulama Gümrük

      Beyanname Sorgulama Gümrük  İthalat Sistemi / Diğer / Beyanname Sorgulama Gümrük  *Bu ekranın amacı ;   Firmalar beyannamelerinin gümrükteki durumunu sorguladığı ekrandır. Bu ekranda beyanname seçilerek beyannamenin gümrükteki durumunu ...
    • Beyanname Vergileri Raporu

      Beyanname Vergileri Raporu  İthalat Sistemi > Sorgulama > Beyanname Vergileri Raporu  *Bu raporun amacı ;   firmalar beyannamelerde ne kadar vergi ödediğini görebilir ve bunu kolaylıkla bu ekrandan raporlayabilir. *Firma, *Beyanname tarihi ...
    • Dosya İçerisinde XML Oluşturma İşlemi

      İthalat modülünde Veri Girişi İthalat Beyanname Girişi seçeneklerinde açılan ekranda Sayfa 3'de yazılan dosyanın Xml halini Sağ alt köşe bulunan XML butonuna tıklayarak alabiliriz. Örnek XML : Xml butonuna tıklanır gelen seçeneklerden Xml Göster ...
    • Gümrüğe giden dosyanın XML haline nasıl ulaşabilirim?

      Tescil sonrası beyanname üzerindeki bilgiler değiştirilebilir ancak tescil sonrası yapılan değişiklikler gümrük sistemlerinde görünmez, sistemden gümrüğe en son hangi bilgilerin gönderildiğini görmek için; İthalat veya ihracat beyannamesi > Xml Gelen ...