İhracat e-ticaret ve sipariş türü alanları hakkında. E-ticaret seçildiğinde sipariş türü doldurulmalıdır, boş bırakılamaz. E-ticaret alanı boş bırakılamaz.

İhracat e-ticaret ve sipariş türü alanları hakkında. E-ticaret seçildiğinde sipariş türü doldurulmalıdır, boş bırakılamaz. E-ticaret alanı boş bırakılamaz.

İhracat sisteminde birlik gönderimi yaparken, birlik tarafından gerekli tutulan yeni alanlar eklenmiştir. Bu alanların doldurulması gerekmektedir.
E-ticaret olup olmadığı ve hangi sipariş türünün seçileceği bilgisi tarafımızdan bilinmemekte olup firmanızdan edinebilirsiniz.



E-ticaret başlığının altında 2 seçenek mevcuttur:
1-E-ticaret
2-E-ticaret Değil




Eğer 1-E-ticaret seçilmişse Sipariş Türü alanının da seçilmesi gerekmektedir. 2-E-ticaret Değil seçeneği seçilmiş ise Sipariş Türü alanının seçilmesi gerekmemektedir.



E-ticaret alanı 1 seçilip sipariş türü seçilmez ise beyannamede Tamam butonuna tıklandığında "E-ticaret seçildiğinde sipariş türü doldurulmalıdır, boş bırakılamaz." uyarısı alınıp devam edilememektedir.




Eğer bu alanlar hiç doldurulmadan birliğe gönderilmek için tıklandığında aşağıdaki hata gelmektedir:

E-ticaret alanı boş bırakılamaz.



Birlik sayfasındaki karşılığı:



10.77 güncelleme dokümanında yer alan bilgi:

4. İhracat Sistemi > Veri Girişi > İhracat Beyannamesi ekranlarına E-ticaret ve Sipariş Türü alanları eklenmiştir. Eklenen bu alanlarda ; ● E-ticaret alanında listeden E-Ticaret seçeneği seçilmemişse veya E-Ticaret seçeneği seçilip Sipariş türü alanı seçilmemişse xml oluşturulmaması sağlanmıştır. ● E-ticaret alanı ve Sipariş türü alanı seçildiğine beyanname ekranında Birlik butonuna tıklandıktan sonra oluşan xmle ve taglarinin eklenmesi sağlanmıştır. ● E-ticaret alanında listeden E-Ticaret Değil seçeneği seçildiğinde Sipariş türü alanının pasif olması sağlanmıştır.

    • Related Articles

    • İhracat E Fatura da menşe alanı çıkmıyor yardımcı olabilir misiniz ?

      İhracat Sistemi>4. Rapor>N. Rapor ayarlar > Fatura Tasarımı >Ara kısmından ilgili firma aranır ve değiştir butonuna tıklanarak Menşe alanı işaretlendikten sonra Tamam Butonuna tıklanarak kaydedilir. İhracat E-Fatura alanına gidilerek E-Faturayı ...
    • İhracat e-fatura işlemleri nasıl yapılır?

         İhracat e-faturanın sistem üzerinden E-fatura oluşturma işleminden önce firmanın yurtiçi müşteri kartında ihr E-fatura alanında tanımlama yapılması gerekmektedir.  İhracat e-fatura ekranında ekle denilerek ihracat e-fatura için firma tarafından ...
    • İhracat Beyanname Yazımı

      İHRACAT REJİMLERİ VE YAZIMI İLE İLGİLİ NOTLAR 1000 REJİMİ: Daha önce bir rejime tabi tutulmamış esyanın kesin ihracatı İhracat sisteminde en çok kullanılan rejim türü :1000 reijmidir. 1000 rejiminde son iki rakamının ''00'' olmasından daha önce bir ...
    • İhracat E-faturada sigorta ve navlunu nasıl beyan edebiliriz?

      1-ihracat E-faturanızda eğer kalemleriniz fob kıymet ise ve sigorta navlun ayrı beyan edilmiş ise ; İhracat sisteminde kıymet olarak gümrük sistemine otomatik olarak cıf kıymet gönderilmektedir. Fatura kıymeti ile beyanname kıymetleri ...
    • Marka Adı ve Marka Türü Boş Geçilemez

      İthalat beyannamesi Sayfa 2 ekranında Gtip bazlı olarak (Cep telefonu, Otomobil gibi tarifelerde ) mal cinsleri alanın altındaki şimşek işaretine  tıklanır, açılan mal cinsleri toplu görünüm ekranına bu bilgileri girilmesi gerekmektedir.