Excelden Hesap Planı Aktarımı

Excelden Hesap Planı Aktarımı

Ön Muhasebe Sistemi > Veri Girişi > Hesap planı girişi excelden al butonunu kullanarak aktarım sağlayabilirsiniz.




Hesap planı excel aktarım için ekte size örnek bir excel formatı gönderiyorum. Excelinizi bu formata uygun düzenlemelisiniz.
Ek olarak aktarım sağlayabilmek için exelinizdeki hesapların üst hesapları hesap planı girişinde kayıt olmalıdır.

**120 / 320 / 600'lü  hesaplar excelden aktarılmamaktadır.

*Yeni yıl işlemlerinden eski şirketteki hesap planlarınızı aktarıp eksik olanları da excelden ya da manuel giriş yapabilirsiniz.

Not: Hesapların üst hesaplarını manuel açmak yerine tek düzen hesap planından aktarabilirsiniz.
Bunun için genel muhasebeye giriş yapıp Rapor > Tek düzen hesap planı oluştur yapabilirsiniz.


Örnek excelden aktarım formatımız ektedir.
    • Related Articles

    • Excelden fiş aktarımı nasıl yapılır ?

      Muhasebe Sistemi/Aktarımlar/Excelden Fiş Aktarımı başlığına tıklanır. Açılan ekranda Excel yapısı başlıkları bulunmaktadır. Excel'iniz birebir bu başlıklar ile uyumlu olmalıdır. Excel'iniz hazır ise Aktarılacak Dosya seçilip aktar butonuna  basarak ...
    • Hesap Planı - Hesap Bakiyesi Görme İşlemi

      Hesap planı ekranında ilgili hesabın bakiyesini görebilmek için ilgili hesap üzerinde konumlanmış iken CTRL - SHIFT tuşları birlikte kullanıldığında ekrana aşağıdaki gibi bakiyenizi getirecektir.
    • MUHASEBE YENİ YIL İŞLEMLERİ 2024

      Not : 136 600 & 700'lü hesapların devri olmamaktadır. 136'lıların devri ayrıca olmakla beraber 600 ve 700'lü hesaplar için ana hesapları hesap planından açmanız yeterlidir. YENİ YIL İŞLEMLERİ Lütfen dokümanın tamamını okuduktan sonra yeni yıl ...
    • Hesap Mizanında Gruplandırma Nasıl Yapabilirim?

      Veri girişi / Hesap Planı girişinden grup kodu alanına istenilen bir kod girilir. (Örnek: A olarak bir grup kodu girilir. )Daha Sonra Rapor 1 alanından / Hesap Mizan Raporu alanında Grup Kodu girilip sorgulama denilir.
    • 120-01-000-001 nolu hesap kilitlidir. İşlem iptal edildi.

      Fatura girişinde gelen bu hata için; Veri Girişi / Hesap Planı Girişi alanından 120-01-000-001 hesap sorgulanarak tarih bilgisi silinmelidir. Yapılan işlemde tekrar hesap seçilerek kaydedilmelidir.