Fatura Numaratörüne S tipini ekleyin

Fatura Numaratörüne S tipini ekleyin


Muhasebe programı: Veri girişi /Fatura girişi ekranında Tür S-Stopaj seçilir ise yazdır  butonuna tıklanıp numara alınmak istendiğinde Fatura numaratörüne S tipini ekleyin uyarısı gelecektir.




Muhasebe sistemi içerisinde yer alan menü başlıklarından Diğer/Fatura Numaratör ekranında  ekle butonuna tıklanarak  tip: S (Stopaj fatura) olan numaratör eklenmelidir.
Bu sayede stopajlı fatura keserken numaranın otomatik numaratörden atması sağlanacaktır.

İlgili ekranında;
Şirket no : İşlem yapılan şirket numarası giriş yapılır.
Tip: S seçilir.
Başlangıç no : Stopajlı fatura için alınan fatura koçanının ilk numarası yazılır. 
Bitiş No: Stopajlı fatura için alınan fatura koçanının son numarası yazılır. 
No:  No alanına hangi numara yazılır ise fatura kesilirken bir sonraki numarayı sistem otomatik atacaktır. Örnek no:  1 yazılır ise fatura kesilirken sistem 2 nolu fatura olarak numaralandıracaktır.

Eğer firmaya E-fatura olarak kesilecek ise Fatura seri no alanına 3 Haneli firmanızı temsil eden bir kısaltma tanımlanır yanına ise yıl bilgisi giriş yapılır. Örnek format : EVR2019 Gibi.
E-fatura alanına da X atılır.  E-fatura değil ise bu alanlar boş bırakılır.


    • Related Articles

    • Fatura Numaratörüne M tipini ekleyin ...

      Fiş girişi ekranından tahsilat makbuzu girişi için program üzerinden tahsilat makbuzu numarası alabilirsiniz.Bunun için numaratör tanımlamanız gerekmektedir. Veri girişi/Fiş girişi ekranında yazdırma yaparken gelen bu uyarı için Diğer/Fatura ...
    • Fatura Numaratörüne F tipini ekleyin ...

      E-fatura numaratörü için Muhasebe Sistemi / 3. Diğer / I. Fatura Numaratör ekranında bulunan Tip alanına F tipi bir fatura numaratörü eklenmeli ve EFatura alanı X olmalı.
    • E-fatura Entegrasyon

      Bildiğiniz gibi E-fatura sisteminde 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. *Portal *Özel entegratör *Entegrasyon Entegrasyon yöntemini kullanan kullanıcılarımız için Evrim E-fatura Entegrasyon işlemi şu şekildedir: E-fatura sistemine kayıtlı olan firma ...
    • Beyanname Fatura Dekont İş Takip Raporu

    • E fatura açıklama çıkmaması

      Muhasebe sisteminde e fatura kesildiğinde, fatura girişinde faturanın kalemindeki açıklama e fatura görüntüsünde gözükmemem durumunda aşağıdaki belirtilen alana bakılması gerekir ; fatura girişinde Açıklamada örneğin TAREK (3X350) olarak yazıyor ...