Fatura Silme ve İptal İşlemleri

Fatura Silme ve İptal İşlemleri

Muhasebe ve diğer exelerde veri girişi > fatura girişi > sil butonu ile fatura silinebilir ya da iptal edilebilmektedir.

Eğer fatura gönderilmiş ise sil butonuna basıp iptal edebilirsiniz. Fatura ekranda kalacak ve iptal ibaresi ile sistemde görünecektir. 
Program üzerinden iptali sadece programımızdaki cariden kaldırma işlemi içindir. Fatura önce Gib'den iptal edilmelidir. ( E fatura için )
E arşiv faturası için gönderilen faturalar arasında sağ tık e arşiv faturasını iptal et dedikten sonra fatura girişinden iptal edebilirsiniz.




Faturanız henüz gönderilmemiş ( bekleyen faturalar arasında ise ) ve iptali yerine faturanın sistem üzerinde tamamen silmek istiyor iseniz fatura girişi > değiştir yapılır > fatura no alanları silinir.  Tamam butonuna basılıp ekrana gelen uyarıya evet dendiğinde fatura no alanı silinmiş olacaktır.

Fatura tamam konumda iken sil butonu ile sildiğinizde iptal olarak değil , fatura sistem üzerinde hiç görünmeyecektir.
Bu işlemin yapılması kullanıcı inisiyatifine bağlıdır geriye dönük işlemlerin loglanması açısından faturanızın iptal tuşu ile iptal olarak görünmesi sağlıklı olacaktır.



Sil butonu ile sildikten sonra fatura sistemde olmayacaktır.



Aynı şekilde veri girişi > gider fatura girişi ekranında da eğer fatura no var ve iptal tuşu ile iptal ediliyor ise fatura sistemde iptal olarak görünecektir.



Eğer faturayı sistem üzerinden tamamen silmek istiyorsanız değiştir yapılarak fatura no silinir. Tamam konumunda iken sil butonuna bastığınızda fatura sistem üzerinden tamamen silinmiş olacaktır.

Fatura no silip sil butonu ile fatura silindiğinde aşağıdaki gibi görünecektir.





    • Related Articles

    • Antrepo Düşüm İşlemleri

      1. Tescil edilmiş antrepo beyannamelerinin ithalatının gerçekleştirilmesi için antrepo düşüm butonuna tıklanır. 2. Antrepoda düşümü yapılmamış olan kalemler ekranın üst kısmında görünecektir. 3. Antrepo ve ambar stoklarından düşüm ekranında EKLE ...
    • Algılama birimi alanında silme işlemi nasıl yapılır?

      İthalat beyanname de sayfa 2 de bulunan algılama birim alanına gelerek Birim kısmını (Backspace) tuşu ile silebilirsiniz Miktar kısmını ise F12 tuşu ile silme yapabilirsiniz
    • Döviz İşlemleri

      DÖVİZ İŞLEMLERİ Günlük Döviz Kurları ;  Döviz işlemleri ekranından  merkez bankasının yayınladığı günlük kur bilgilerini görebilirsiniz. Döviz Cinsi ekranında Günlük ve Program alanına X koyduğunuz döviz cinslerini beyanname üzerinde döviz seçerken ...
    • Özet beyan açma (TCGB) işlemleri nasıl yapılır?

      ÖZET BEYAN AÇMA İŞLEMİ Türkiye Gümrük Bölgesi’ne giren eşyanın emniyet ve güvenlik yönlerinden risk analizine tabi tutulması amacıyla, eşya giriş gümrük idaresine varmadan önce elektronik yolla verilen ve taşıt aracı ile eşyaya ilişkin genel ...
    • Vergi Silme veya Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

      İthalat/ Sayfa 2'de Değiştir butonuna tıklanıp beyannamenin içine girilir. Vergi Değiştir butonuna tıklanıp, sonrasında matrah, oran, tutar, ÖŞ (Ödeme şekli) alanına müdahale edilebilir. İlgili vergi veya vergiler VY(Var-Yok) sütununa girişi yapılır ...