Para Talep Formu

Para Talep Formu

İTHALAT - İHRACAT SİSTEMİNDE PARA TALEP

Operasyon bölümünden iş emirlerini gerçekleştirmek için gereken avansların talep edildiği, belli bir departman tarafından onaylandığı, vezne tarafından paranın çıktı onayının verildiği ve aşamaların takip edildiği sistemdir.

İhracat Sistemi /2. Veri Girişi / Diğer Formlar alanında bulunan Para Tal.At. butonu kullanılarak Damga Vergisi, TEV (Telafı Edici Vergi) ve Birlik Aidatları para talebe aktarılabilmektedir. Aynı zamanda para talep butonuna basarak işlemler manuel girilebilmektedir.



İhracat Sistemi / 6. Diğer / B. Para Talep Formu alanından da işlemler manuel girilebilmektedir.



Para Talep ekranına manuel giriş yapılmak istenildiğinde ekle denilerek şirket no, tip, ref. No, MC, cins, cins açıklama, tutar alanları doldurulup kaydedilmelidir. Onay veren ve çıktı onayı işlemleri yetkili departman tarafından yapılmaktadır.



Operasyon departmanı tarafından girilen para talep işlemlerinin onayı için yetkili departman tarafından alan hesap no ve çıkış hesap no yazılmalıdır. Onay veren alanına X konulmalıdır. Bu işlemden sonra satır mavi olmaktadır.



Onay verildikten sonra çıktı onayını verecek olan yetkili tarafından çıktı onayı alanına X konulmalıdır. X konulduktan sonra ilgili alanın satır rengi yeşil renk olacaktır.



İthalat Sistemi / Hesapla sayfasında yeşil butonları kullanılarak damga vergisi, gümrük vergisi ve kültür fonu işlemleri para talebe aktarabilmektedir.



İthalat Sistemi / 6. Diğer / C. Para Talep Formu alanından da işlemler manuel girilebilmektedir.





İni Ayarları

İthalat ve ihracat sisteminde vergilerinizin ve birlik işlemlerinizin ödemelerini para talebe aktarmak için Evrim Haber / Diğer / Users / Admin Girişi / Sistem / İni Dosyası Ayarları ekranından ini ayarlarının yapılması gerekmektedir.

İhracat için, İni dosyası alanını Ihracat.INI seçip Başlık alanını GCB seçip alt başlık DamgaVergisiMC, TelafiEdiciVergiMC ve BirlikAidatMC alanları seçilip Metin kısmına Muhasebe / 1. Sistem / J. Evrak / 1. Evraklar ekranındaki Damga vergisi, telafi edici vergi masraf cinslerinin kodu girilmelidir.







İthalat için, İni dosyası alanını Ithalat.INI seçip Başlık alanını GCB seçip Alt Başlık KulturFonuMC ve GumrukVezneMC alanları seçilip Metin kısmına Muhasebe / 1. Sistem / J. Evrak / 1. Evraklar alanındaki kültür fonu ve gümrük vezne masraf cinslerinin kodu girilmelidir.





    • Related Articles

    • Damga Vergisi Otomatik Para Talep İşlemleri

      Beyanname üzerinden 7100 & 7171 'li dosyalarınız için damga vergisinin otomatik para talebe atmak için aşağıdaki ayar devreye alınmalıdır. İlgili beyanname tescil olduktan sonra otomatik para talebe kayıt atacaktır. Evrim Haber / Diğer / Users / ...
    • Sigorta Talep Para Talep İşlemleri

      İthalat Beyannamesi üzerinden sigorta talep yapıldığında para talebe kaydın otomatik atılması için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Evrim Haber > Diğer > Users > Sistem > Ini Dosya Ayarları > İthalat Ini > Alt Başlık PoliceParaTalepMC ...
    • Damga vergisi evrak sayısını silmeme rağmen düşmüyor neden?

      Edi belgede evrak sayısını sildiğiniz halde damga vergisi düşmüyor ise İthalat beyannamesi > Sayfa 2 alanında bulunan Özel DV işaretli olabilir öncelikle bunun işaretli olup olmadığına dikkat etmelisiniz. İşaretli ise tik kalındırılıp sonrasında 89 ...
    • Masraf Görüntüsü

      İthalat Sistemi / 5.Diğer / Masraf Görüntüsü ekranın amacı ; Firmalar ithalat ve ihracatta dosyalarının masraflarını görüntüleyebilirler. Bu ekranda arama yaparken Ref. No Ara alanına İlgili dosya numarası başında ise İthalat için T**-***** , İhracat ...
    • Evrak Teslim

      EVRAK TESLİM İthalat, ihracat ve muhasebede verilen evrakların takibini sağlayabilmek adına Evrak Teslim alanı kullanılmakta. İthalat => Diğer-Evrak Teslimi     İhracat => Veri Girişi- Evrak Teslimi     Muhasebe =>Diğer-Evrak Teslim Evrak Teslim ...