Genel muhasebeye geçmeyen fişlerde kayıtlar hangi kriterlere göre gelir?

Genel muhasebeye geçmeyen fişlerde kayıtlar hangi kriterlere göre gelir?

Ön Muhasebe Sistemi/ Rapor II/Genel muhasebeye geçmeyen fişler dökümü alanında genel muhasebeye geçmemiş olan fiş kayıtlarınızı görebilirsiniz.





Peki fişler neden bu ekranda gözükür?

1- Ekrandaki ilgili satırın hesap nosunu Veri Girişi/Hesap Planı girişi alanından arattığımızda Gen.Muh. alanında X olmayabilir.
Buradaki X'in anlamı o hesap kullanıldığında genel muhasebe sistemine de kaydının geçmesidir.Farklı bir hesapta takip etmek için X yerine istediğiniz bir hesap numarası da yazabilirsiniz.



2- Ekrandaki Fiş noyu kopyalayıp Veri Girişi/Fiş Girişi alanından arattığımızda fişin tipi boş olabilir.Değiştir butonuna basılıp doldurulmalıdır.



3-Fiş'in borç ve alacağı tutmuyor olabilir. Kontrol sağlanarak satırlardaki kayıtlar düzeltilmelidir.



4-Fiş'in satırlarında fiş tipi tipli yani açık masraf, makbuzsuz masraf olabilir.(Açık masraflar genel muhasebeye geçmemektedir.)



Not : Fiş kayıtları düzeltildikten sonra Rapor II/Genel muhasebeye geçmeyen fişler dökümü alanından tekrar sorgulama yaptığınızda düzelen kayıtlar görünmeyip genel muhasebeye geçmiş olacaktır.








    • Related Articles

    • Genel Muhasebe Fiş borç ve alacak tutmuyor!

      Genel muhasebede borç alacak tutmamasının sebebini aşağıdaki örnekle açıklayalım; Örneğin ; Aşağdaki fişte Ön muhasebedeki fiş tutuyor ama genel muhasebede 700 Tl lik bir fark var. Fişte genel muhasebe satırındaki hesap makinasına tıklayarak sorun ...
    • Belge ve iş takip koduna göre otomatik komisyon hesaplaması nasıl yapılmaktadır?

      Edi belgede kullanılan belge için beyannamenin iş takibine kodun otomatik atması için 1-) Sistem > diğer > kodlar > belge kodları ekranından 'iş takip kodu' alanına ilgili iş takip kodu tanımlaması yapılmalıdır. Örneğin Belge kodu ekranı : 2-) Sistem ...
    • Ön Muhasebedeki Hesapların Genel Muhasebeye Aktarımı

    • Dosya Gelir Gider Raporu

      Ön Muhasebe Modulü > Rapor I > G. Dosya Gelir Gider Raporu ekranından erişebilirsiniz. 1-Fatura (A): Firmalarınıza kesilen fatura bakiyeleri KDV siz olarak yansır raporlanır. 2-Dekont (B): Firmalarınıza kesilen dekont tutarları yansır raporlanır. ...
    • Fişler neden kilitleniyor?

      Sistem üzerinde Para talepten girilen kayıtlar için eğer kalem Tipi H-Havale ise ve bu yapılan işlem Banka hareketi olduğundan değişiklik için bilgi dahilinde olması gerektiğinden otomatik olarak kilitlenmektedir. Eğer bir değişiklik yapılacak ise ...