Giriş Çıkış Amacı Kullanımı HK ( Giriş çıkış amacı girilemez & Giriş çıkış amacı dolu olmalıdır)

Giriş Çıkış Amacı Kullanımı HK ( Giriş çıkış amacı girilemez & Giriş çıkış amacı dolu olmalıdır)

Kalem giriş çıkış amacı zorunlulukları Bakanlık tarafından istenildiğinden dolayı Bilge uygulaması ile aynı olacak şekilde düzenlenmiştir.

İhracat : 

* İhracat Sistemi > Veri Girişi > İhracat Beyannamesi ana rejim 2100, 3151'den biri ise Kalemlerde muafiyet KIHR iken Giriş Çıkış Amacı alanı dolu değilse beyanname kontrole gönderilirken ekrana "x,x,x kalem(ler)de giriş çıkış amacı dolu olmalıdır" uyarısı gelecektir. Uyarı ekranında Evet butonuna tıklanır ise işlem devam edecektir Hayır butonu ile işlem iptal edilecektir.
* İhracat Sistemi > Veri Girişi > İhracat Beyannamesi ana rejim 2100, 3151'den biri ise Kalemlerde muafiyet KIHR girilmemiş ve Giriş Çıkış Amacı alanı dolu ise beyanname kontrole gönderilirken  ekrana"x,x,x kalem(ler)de giriş çıkış amacı girilemez"uyarısı gelecektir. Uyarı ekranında Evet butonuna tıklanır ise işlem devam edecektir Hayır butonu ile işlem iptal edilecektir.

X kalem(ler)de giriş çıkış amacı girilemez.



X kalem(ler)de giriş çıkış amacı dolu olmalıdır.




İthalat : 

* İthalat Sistemi > Veri Girişi > İthalat Beyannamesi ana rejim 5100,6121,6321,6771,5171'den biri ise, Kalemlerde muafiyet KITH iken Giriş Çıkış Amacı alanı dolu değilse beyanname kontrole gönderilirken ekrana "x,x,x kalem(ler)de giriş çıkış amacı dolu olmalıdır" uyarısı gelecektir. Uyarı ekranında Evet butonuna tıklanır ise işlem devam edecektir Hayır butonu ile işlem iptal edilecektir.
* İthalat Sistemi > Veri Girişi > İthalat Beyannamesi ana rejim 5100,6121,6321,6771,5171'den biri ise Kalemlerde muafiyet KITH girilmemiş ve Giriş Çıkış Amacı alanı dolu ise beyanname kontrole gönderilirken ekrana "x,x,x kalem(ler)de giriş çıkış amacı girilemez" uyarısı gelecektir. Uyarı ekranında Evet butonuna tıklanır ise işlem devam edecektir Hayır butonu ile işlem iptal edilecektir. 

kalem(ler)de giriş çıkış amacı dolu olmalıdır.



X kalem(ler)de giriş çıkış amacı girilemez.




    • Related Articles

    • LDAP yapısının kullanımı

      1-) User tablosunda sicil numarası alanı mevcut. Bu alana bilgisayarın kullanıcı bilgileri girilmelidir. 2-) Programı açarken sistem sicil numarasından kullanıcıyı active directoryden doğrulamaktadır. 3-) Bu yapının çalışması için; Evrim Haber / ...
    • Kullanıcıların sisteme giriş iznini nasıl ayarlarız?

      Kullanıcıların sisteme giriş iznini; Evrim Haber/Diğer/Users/Admin şifresi girilir/Sistem/Çoklu yetki girişi/Gelen ekranda ilgili kullanıcılarda Sisteme giriş izni kolonunda 0 yazılır ise o kullanıcı o sisteme giremez.15 yazılır ise sisteme giriş ...
    • İş planına göre giriş yapma grup yetkiniz yok

      Belirtilen hatada öncelikle eklenen iş takipte kullanıcı kısıtlaması olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer kullanıcınız burada yetkili olarak ekli fakat hala ekleme yapamıyor iseniz; Evrim haber > Diğer > Users'a Admin kullanıcı adı ve şifresi ile ...
    • ZİRAAT BANKASI SSL SERTİFİKALARININ GÜNCELLENMESİ HK.

      Ziraat Bankası SSL sertifikalarını ekten indirme işlemi yapıldıktan sonra Bilgi işlemcinizden destek alarak güncelleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
    • Programa giriş yaparken kullanıcı adını değiştiremiyorum?

      Evrim Haber / Diğer / Users / Sistem / Çoklu yetki girişi  Sistem  '' - ''seçilerek form adında kullanıcı değiştirme alanına ilgili kullanıcıda '' 15 '' yazıldıktan sonra tamam butonuna tıklanarak kaydedilir. Açık olan program kapatılıp yeniden ...