Hızlı Gir - KKDFM & NKIST Aktarımı

Hızlı Gir - KKDFM & NKIST Aktarımı

Beyannamede rejim 4000 ise hızlı gir aktar menüsünde kkdfm aktar kutucuğu aktif hale gelmektedir.
İlgili alan işaretlendiğinde mevzuat gereği beyannamede hangi kaleme kkdfm muafiyeti girilmesi gerekiyor ise program otomatik olarak kkdfm muafiyet kodunu atar.



Başka bir muafiyet kodunu aktarmak isteniyor ise muafiyet alanına gelip ilgili muafiyet kodunu girerek aktardığında beyannamenin muafiyet alanlarından hangisi boş ise sırayla muafiyet alanına gelecek şekilde muafiyet kodu aktarılır. ( Nkıst muafiyet kodu mevzuat gereği beyannamenin hangi kalemine gelecekse program otomatik olarak atar. Mevzuat gereği beyannamenin kalemlerini kontrol ederek aktarma işlemi programımızda sadece nkıst ve kkdfm muafiyetleri kodları için geçerlidir. )

Aşağıdaki beyanname görselinde 6.kaleme nkıst ve kkdfm kodu aktarmamasının sebebi programın mevzuat gereği kontrol sağlamasındandır.



Beyannameye 3. kez muafiyet kodu aktarılmak istendiğinde beyannamede hangi muafiyet kodları boş ise sıralamaya göre aktarım sağlanır. Aşağıdaki görselde Kıth muafiyet kodu mevzuat gereği kalemleri kontrol etmediğinden bütün kalemlere sırasıyla aktarılmıştır.



Not : Eğer tarifenin mevzuatı gereği muafiyet atması gerektiğine dair bilgi var ise tarafımıza dönüş sağlayabilirsiniz.