İhracat Birlik İşlem Sırasında I/O Error 103 hatası

İhracat Birlik İşlem Sırasında I/O Error 103 hatası

Birlik yapılırken gelen bu hatada;

Yöntem 1 ; Bu hatayı alan kullanıcılarımızın kontrol etmesi gerektiği alanlar öncelikle ihracat Sistemi > Sistem > Dosya Yolları > Birlik Dosya Yolu dolu olmalı giden gelen gidecek vs gibi alanlarında aynı şekilde  olması gerekiyor.



Yöntem 2 ; Belirtilen dosya yolları dolu ise gerçekten giden gelen gidecek var mı var ise tekrardan Sistem > Birlik Bilgi Girişi ekranı açılır, kullanıcı kodu ve şifresinin doğruluğu kontrol edilir. 



Yöntem3; Bilgisayar > C klasöründe BIRLIK klasörü bulunmaktadır. Buraya birliğe gönderim yapılırken bu klasöre dosya numaraları ile ilgili birlik işlemlerinin XML atmaktadır. Bu alanda kullanıcı bazında yetkilendirme vardır. Bu yetkilendirilmenin bilgi işlemciniz tarafından verilmesi gerekmektedir.

Klasöre yetkinizin olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Bilgisayarım içerisinde C sürücünde Birlik klasöründe yeni bir klasör oluşturulup silinebiliyor mu bu işlem yapılamıyorsa Bilgisayarcı tarafından klasöre yazma değiştirme vb tam yetki verilmesi gerekir (Bilgi işlemcinizden destek alabilirsiniz).


    • Related Articles

    • HATA-İhracat Beyannamesi Yükleyiniz

      İhracat Beyannamesi/Tobb Belge Aktarımı ekranında gelen cevaptaki bu hata için Tobb beyanname için yüklenen evrağın evrak türünü ihracat beyannamesi olarak gönderilmesini istemektedir. Tobb belge aktarımı ekranında Evraklar alanındaki evrak türü ...
    • İhracat Efatura dır otomasyon hatası

      İhracat E fatura gönderiminde dır otomasyon hatası alıyor iseniz, Gümrük bakanlığı kayıt açmanız gerekmektedir. Sistemsel bir sorun mevcut değildir.
    • İhracat Beyanname Yazımı

      İHRACAT REJİMLERİ VE YAZIMI İLE İLGİLİ NOTLAR 1000 REJİMİ: Daha önce bir rejime tabi tutulmamış esyanın kesin ihracatı İhracat sisteminde en çok kullanılan rejim türü :1000 reijmidir. 1000 rejiminde son iki rakamının ''00'' olmasından daha önce bir ...
    • Birlik Kodu boş

      Gelen "Birlik Kodu boş"  hatası Birliğe gönderim yapıldığında gelmektedir. Bu hata için; İhracat Sistemi / Veri Girişi / İhracat Beyannamesi / Sayfa1 alanı / B.kod alanını doldurarak gönderim yapmanız gerekmektedir.
    • İhracat birlik ödemesi işleminden sonra kripto numarasını almaya çalıştığımızda beyanname üzerine kripto numarası düşmüyor ne yapmak gerekir ?

      1-İhracat Sistemi/ Sistem/ İhracatçı Birlik/ Birlik bilgileri alanındaki bilgilerin doğruluğu kontrol edilmelidir. http://haber.evrim.com/files/FormBirlikBilgileri.pdf çözüm linkini inceleyebilirsiniz. 2- Birlik ödeme sayfası/ Ödeme sayfasında /GB ...