EKRAN UYGULAMASI
A.)EKRAN UYGULMASI NEDİR ?
B.)BU UYGULAMNANIN FAYDALARI NELERDİR?
C.)BU UYGULAMA NASIL KULLANILIR ? VE EKRAN AYARLAMALARI NASIL YAPILIR ?
A1.) Ekran Uygulaması ; İthalat ,ihracat ve Ncts işlem durumlarının anlık olarak bir ekran üzerinden hangi aşamada olduğunun izlendiği bir uygulamadır.
B1.)Bu uygulama İş takip aşamaları ve saatlendirmeleri doğru kullanıldığı taktirde iş yoğunluğu yaşansa bile bu uygulama sayesinde ;
Hangi gümrükte kaç dosya işlemde
Hangi dosyalarımızın son iş takip durumları nedir
Hangi dosyalarımız verilen iş takip süresini aştı
C1.)Uygulama nasıl kullanılır ;
Uygulamaya ithalat ve ihracat ekranlarında aşağıdaki resimde işaretlenmiş butonu kullanarak girebilirsiniz.
C1.)İthalat sistemi için sayfa 1'de beyanname ekranında sağ tarafta ki kısa yollarda yer alan EKRAN butonuna tıklayarak açılan sayfada Tamam butonunu seçerek giriş yapabilirsiniz.
C2.)İhracat sistemi için beyanname kalemlerinde yer EKRAN butonuna tıklayarak açılan sayfada Tamam butonunu seçerek giriş yapabilirsiniz.
Başlangıç Tarihi:Ekrana gelecek olan ilgili beyannamelerin hangi tescil ve kur tarihinden itibaren geleceğinin belirlenmesi için kullanılır.
Kolon Sayısı:Ekrana gelecek olan gümrük müdürlüklerinin başlıklarının kaç kolonda olması isteniyorsa buradan ayarlanır.Kolon sayısı arttıkça Yazı karakterleri küçülür.
Gümrükler :Bu alan işaretlenmez ise mal teslim tarihi boş olan tüm gümrüklerdeki işlemler gelmektedir.Bu alandan Gümrük bazlı süzdürme yapılmaktadır.
Müşteri temsilcisi:Dosyalara atanmış müşteri temsilcilerine göre süzdürme yapılabilmektedir.
Tip:Belirlenen tipte ki işlemlere göre süzdürme işlemi yapılabilmektedir.Her birim Her dosyayı görmek yerine deparmanlarına ait dosyaları görüntülüyebilirler.
Sektör:Yurt içi müşteride tanımlanmış sektör bilgisine göre süzdürme yapılmaktadır.
Dosya Sahibi:Dosya sahibine göre süzdürme imkanı sağlamaktadır.Dosya yazan oparatörler kendi dosyalarını süzdürerek izleme yapabilirsiniz.
Durum:Beklemede(Tescil olmamış kayıt),Tescil olanlar (tescil numarası almış mal teslim tarihi boş olan kayıtlara göre süzdürme sağlar.
Tam ekran:Bu alan işaretlendiğinde sol üst tarafta çıkan çıkış ve güncelle butonları çıkmamaktadır.
C3.1)İzleme Ekranında özelleştirme nedir ve nasıl yapılır?
EKRAN butonuna tıkladığımızda açılan sayfada en altta yer alan kısımda Mouse ile sağ tıklanıp Özelleştir seçilir , gelen sayfadan kolonlardaki sütunların yerlerinin değiştirilmesini ,eklenip çıkartılmasını ve alt toplamlarının gelmesi sağlamaktadır.
Alt toplam kullanılarak ilgili başlıktaki değeler saydırılabilir örnek dosya sayısı ,toplam değer aldırılabilir örnek kıymet gibi.
Özelleştir tarafında olan Tip-Dosya No-Rejim gibi başlıkların üstüne tıklayarak veya orta alanda yer alan Listeden Çıkart-Listeye Ekle-Yukarı Taşı-Aşağı Taşı gibi butonları kullanarak ilgili başlığın yeri\yerleri belirlenebilir.
İZLEME EKRANI
Kırmızı kayıtlar İş takip Açıklama'da yer alan Saat hanesine yazılan süreyi aşan kayıtlardır.
Bu kayıtlarında Mal Teslim(İthalat) veya Yükleme Tarihi(ihracat) boştur.
Beyaz ve Kırmızı haricinde gözüken kayıtların Mal Teslim ve Yükleme Tarihi boş olanlardır.
İlgili kayıtlar üzerinde sağ tık yaparak Gümrükleme Bitti yapılabilir veya Mal Teslim ve Yükleme Tarihi doldurulur ise İzleme ekranında düşümü gerçekleştirilmiş olunur.
Tam ekran modundan Esc tuşuna basarak çıkabilirsiniz.