Kalemde KKDF hesaplanması gerekir & hesaplanmıyor.

KKDF Hesaplanması İçin Ne Yapabilirim?

1-) İthalat Beyannamesi > Sayfa 2 > Beyannamenizde Değiştir butonuna tıklanıp ilgili kalemde KKD Fonu'na onay kutusunu işaretleyerek hesaplatabilirsiniz. 

NOT: Yetkiniz yok ise Evrim Haber > Diğer > Users > Çoklu yetki girişi > İthalat ini de ilgili kullanıcıda KKD Fon değiştir alanına ''15'' yazılarak Tamam butonuna tıklanıp kaydedilir. İthalat sistemi kapatılıp açıldıktan sonra yetki aktif hale gelecektir.



2-) İthalat Beyannamesi > hesaplama sayfası ekranında kkdf matrah alanına giriş sağlanarak uygun olan seçeneklerle hesaplama yaptırabilirsiniz.


    • Related Articles

    • KKDF Hesaplanmaması İçin Ne Yapabilirim ?

      Beyannamede beyan edilen ödeme şekli KKDF hesaplanmaması gereken bir ödeme şekliyse ( mal mukabili, vadeli akreditif vb ) KKDF tutarını hesaplatmamanın tek yolu beyannamede 2. sayfadaki muafiyet alanına KKDFM muafiyetini girmektir. Bu işlemlere ...
    • KKDF (991) tutarsizlik var

      Beyannamede hesaplanan KKDF ye manuel müdahale edilerek sıfırlandığı için hata gelmektedir. KKDF hesaplanmayacak ise İthalat Beyannamesi > Sayfa 2 > Muafiyet Kodu alanına  uygun muafiyet kodu  girilerek sıfırlanmalıdır.
    • "ALT LİMİT" hesaplaması varHesaplama için Sayfa 2 ' deki Y.Dışı Diğ.G. yanındaki butona basın.

      Beyannamede kalem İstatistiki kıymet olması gereken fiyatın altında kaldığında (Gözetim, kayıt belgesi vs.)Sayfa 2 deki Y.Dışı Diğ.G. butonuna basılarak yurt dışı diğer gider hesaplatılmalıdır. Böylece kıymet yükselmiş olur. **Gelen bu uyarıda hangi ...
    • Bu tarifede KKDF Fonu hesaplanmaz. Yinede Hesaplatmak istiyor musunuz?

      Beyannamenizde tamam butonuna tıkladığınızda gelen bu uyarı; İthalat Beyannamesi / Hesaplama sayfasındaki kaleme ait dağıtılan tutarlar alanındaki KKD Fonu kutucuğunun işaretlenmesi durumunda ekranınıza gelmektedir. KKDF ilgili Tarife ve Ödeme ...
    • KKDF Kontrol Listesi

      KKDF KONTROL LİSTESİ İthalat Sistemi > Yardım > Kkdf Kontrol Listesi *Bu ekranın amacı ; KKDF hesaplaması gereken beyannamelerde kkdf hesaplamaz ise bu rapora gelmektedir. Bu raporu kkdf vergisinden cezaya düşmemek için kullanabilirsiniz.