Mal mukabili ve bedelsiz kalemlerim var birlik ödemesini nasıl yapabilirim?

Mal mukabili ve bedelsiz kalemlerim var birlik ödemesini nasıl yapabilirim?

İhracat beyanname yazım aşamasında Ana Ödeme Şekli Mal Mukabili olduğu halde kalem veya kalemler Bedelsiz ise yapılacak işlem aşağıdaki gibidir.

İhracat beyannamesi / Sayfa 1 / Ödeme Şekli : Mal Mukabili olmalıdır. Bedelsiz kalemleriniz için ise Kategori alanına B seçilerek (bedelsiz) beyan edilmelidir.

    • Related Articles

    • Birlik yapmadan nasıl tescil alabilirim?

      Birlik işlemlerini yapmadan tescil işlemlerinizi alabilirsiniz ancak bu işlem için bazı koşullar bulunmaktadır. Beyannameyi bu koşullara uygun bir şekilde beyan ettiğinizde tescil alabilirsiniz. Şimdi bu işlemleri nasıl sağlayacağınıza geçelim; ...
    • Birlik şifresini nasıl öğrenebilirim?

      Birlik şifrenizi ilgili birlikten öğrenebilirsiniz.
    • Birlik Bilgilerini Nasıl Tanımlayabilirim?

      İhracat Modülü / 1. Sistem / H. İhracatçı Birlik / 2. Birlik Bilgileri ekranından Kullanıcı Kodu, Şifre, Host Ip gibi bilgileri Birlikten aldıktan sonra burada girişini yapmamız gerekmektedir. Alanlara ait bilgiler görselde yer almaktadır.
    • Mal Tanımı boş bırakmayınız.

      Beyanname  yazım aşamasında Kap marka alanı doldurulduğunda ekranın alt kısmına  otomatik olarak  kaleme ait satır  açılmaktadır. Kalem bilgileri doldurulmadan "Tamam" butonu tıklandığında bu hatayı vermektedir. Öncelikli olarak ilgili kalemin mal ...
    • Birlik Kodu boş

      Gelen "Birlik Kodu boş"  hatası Birliğe gönderim yapıldığında gelmektedir. Bu hata için; İhracat Sistemi / Veri Girişi / İhracat Beyannamesi / Sayfa1 alanı / B.kod alanını doldurarak gönderim yapmanız gerekmektedir.