Mutabakat Yazısı Gönderimi

Mutabakat Yazısı Gönderimi


MUTABAKAT YAZISI

Mutabakat formu, işletmelerin hesap defterlerinin uyumunu kontrol etmek, Alacak/Borç bakiyelerinin dönem sonlarında karşılıklı olarak teyit edilmesi amacıyla hazırlanan ve işletmeler arası anlaşma prensibine dayanan formdur.

Bu form Evrim üzerinden alınabilmekte firmalara mail olarak gönderilebilmektedir.Sistem üzeriden yapılacak işlemler aşağıdaki gibidir;

Öncelikle Rapor II başlığının altında yer alan Mutabakat Yazısına tıklanarak Mutabakat Yazısı Ön Bilgileri penceresi açılır.




Bu ekranda tarih alanına yazılan tarihe kadar olan bakiyeyi getirir, bitiş tarihi yazılmalıdır. Bu durumda o tarihten itibaren hangi bilgilerin gelmesini istiyor isek borçlular,alacaklar,bakiyesi '0' olanlar alanlarına checkbox koymalıyız. Müşteriler seçili olarak geldiği için bir işlem yapmamıza gerek yoktur. Başlangıç ve bitiş bölümüne hangi numara aralığında ki firmaların bilgilerinin gelmesini istiyorsak belirlemeliyiz. Hesap no alanı müşteriler seçili olduğu için otomatik olarak aktif ve 120 olacak şekilde tanımlıdır.    

                                                                                                                                                



Grup Kodu alanına hesap planında yer alan grup kodunu yazdığımız taktirde o grup kodunda yer alan firmaların mutabakatını almamızı sağlar.     



Aynı şekilde Firma Grubu da bu işlevselliği görmektedir. Yurtiçi müşteride diğer bilgilerde yer alan Firma grubunda yazılan tanımlamaya göre mutabakat raporu almanızı sağlar.



Mutabakat yazısı ekranında gerekli bilgiler doldurulduktan sonra E-Posta Faks butonuna tıklanarak gönderim işlemi başlatılır. Sistem verilen başlangıç ve bitiş numaralarına göre sistemde sorgu çekerek firmalardan borçlu alacaklı olanları ekrana getirir.  Sonrasında ekranın sol tarafında yer alan firmalardan hangilerine mutabakat yazısı göndermek istiyor isek çift tıklayarak sağ tarafa göndeririz.                                                                                             


Ardından Kaydet butonuna basılarak Mektup Türü seçilir. Gönderi işlemi tamamlanmış olur.


*Mutabakat yazısını dökümünü yazdır butonunda yer alan tasarım ile alabiliriz.(Evrime Özel)

Mutabakat yazısı firmaya gönderildikten sonra firmadan dönen olumlu yada olumsuz yanıta göre sistemde raporlama için bir işlem daha yapmamız gerekmektedir.  Diğer başlığının altında Mutabakat Barkod Girişine tıklanır.            

Açılan pencerede eğer barkod sistemi kullanılıyor ise mutabık yada mutabık değil seçilerek  mutabakat yazısı üzerinde yer alan barkod okutulur ve sistem otomatik olarak ekrana yazının bilgilerini atar. 

Bunun yanı sıra barkod okutunuz alanına barkod numarasını yazmanız halinde de bilgileriniz otomatik olarak gelmektedir. İşlem bittikten sonra kaydet butonuna basmanız yeterlidir.

Barkod girişi yapılarak mutabık yada mutabık değiliz kayıtları da yapıldıktan sonra raporlamasınıda alabilmekteyiz. Bunun için ; 

Diğer başlığının altında Mutabakat Barkod Girişine ekranında rapor butonuna basılarak rapor alınabilir.



Aynı rapor  Rapor II başlığının altında yer alan Mutabakat Yazısı ekranında da alınabilmektedir.



**Mutabakat yazısının mail olarak gönderimi için yazdır yapılabilen herhangi bir ekranda mail ayarlarına ulaşabilirsiniz. Mail ayarlarınızı bilgi işlem departmanınızdan destek alarak doldurabilirsiniz.






    • Related Articles

    • Mutabakat Yazısı Oluşturma

    • BS/BA Raporu Mail Gönderimi

                                   BS BA RAPORU MAİL GÖNDERİMİ Yurtiçi müşteri ekranında  firmalar için ilgili kişi mail adresi yazılır ve mail tipi: M yapılır.  Rapor1 / bs ba raporu  Tarih aralığı verilip bilgiler listelenir. Toplu maile tıkladığınızda ...
    • Mail Ayarları

      MAİL AYARLARI VE GÖNDERİMİ Bir raporu sistem üzerinden mail gönderebilmek için mail ayarlarının yapılması gerekmektedir. Yazdır ekranında mail ayar butonuna tıklanarak tanımlama ekranı açılır.  1. E-Mail Ayarlarını ekranındaki Host Name, Password ve ...
    • **** nolu firmanın mail adresi geçersiz... Mail yollanamadı...

      Ön muhasebe sistemi içerisinde BS/ BA raporu gönderimi , Mutabakat yazısı gönderim işlemleri gibi mail gönderim işlemlerinde  bu uyarı geliyor ise: Sistem /Yurt içi müşteri ekranında İlgili E-mail bilgisi dolu olmalı ve mail tipi :M olmalıdır. ​ Mail ...
    • Firmaların gönderdiği mutabakatlar bazında mutabık olunup olunmadığını nasıl öğrenebiliriz?

      Öncelikle Muhasebe Sistemi/Rapor II/Mutabakat Yazısı ekranından ilgili mutabakat yazısı yazdır yapılarak dökümü alınır. Daha sonra ; Muhasebe Sistemi/Diğer/Mutabakat Barkod Girişi ekranından döktüğünüz mutabakatın barkodunu okutarak veya manuel ...