p giriniz

p giriniz



İhracat Beyannamesi/Form-A  da gelen bu hatanın sebebi;
Malın tamamı Türk Menşeli(%100 Türk malı) olması durumunda Form-A görüntülemede 8 nolu hane "P" harfi olmalıdır.

Ne yapılmalı?

İhracat Sistemi/Sistem/Diğer/Ülke aratılarak H-FormA alanına P girilmelidir.


    • Related Articles

    • Lütfen Marka giriniz.

      Lütfen Marka giriniz. uyarısında Veri Girişi / İhracat Beyannamesi / Sayfa 1'de yer alan Kap Marka alanının boş geçilmediğine emin olunuz. Genel olarak ADDR olarak giriş yapılmaktadır. Eğer çok kalemli bir beyannameniz var ise ekranın alt kısmında ...
    • Birlik Kripto Numarasini dogru formatta giriniz

      Gelen Hata; Birlik Kripto Numarasını Doğru Formatta Giriniz Çözüm; İhracat Beyannamesi/Diğer formlar ekranına giriş yapılan Kripto Numarasının doğruluğu kontrol edilmelidir.
    • TOBB form A belgesinde Origin kısmında X yerine P çıkması için ne yapılmalıdır?

      İhracat Beyannamesi: Sistem / Diğer / Ülke ekranında ilgili ülke seçildikten sonra Değiştir butonuna tıklanarak  H-FormA  kolonunda  'P' harfi yazılarak tamam butonuna tıklanarak kaydedilir. (Hangi Harfi girer iseniz Form A' da origin criterion ...
    • İplik kodu giriniz.

      İhracat Beyannamesi / Diğer formlar/ birlik bilgi girişi / değiştir butonuna basıp iplik kodu alanının doldurulması gerekmektedir.
    • İhracat evraklarına atr taahhüt giriniz.

      İhracat evrakları / TOBB ATR Aktarımı ekranında yer alan  Atr Taahhüt alanını kontrol ediniz. Tobb ATR Aktarımı ekranında yer alan Evraklar alanını da ayrıca kontrol ediniz. Taahhütname bilgisi eklenip eklenmeyeceğini müşavirinizden teyit alınız.