PKCS#11 error CKR_BUFFER_TOO_SMALL in function C_Sign

PKCS#11 error CKR_BUFFER_TOO_SMALL in function C_Sign

Beyannameleri imzalama aşamasında Xmlclient ekranında; İmza sırasında PKCS#11 error CKR_BUFFER_TOO_SMALL in function C_Sign hatası alınıyor ise;

1- XmlClient açılıp/Kart listesi/listele denilerek kart listesinin güncellenmesi sağlanır. Bilgisayar kartı görmüyor olabilir. Kart çıkarılarak farklı bir porta takılabilir.



2- Eİmza kart listesinde gözüküyor ise windows internet seçenekleri ekranında içerik sertifikalar kısmında ilgili kart sertifikası kontrol edilir. Yoksa imza sağlayıcısından yüklenmesi istenmelidir. Sertifikanın olmaması Evrim'in haricinde farklı programların da imzalayamayacağı anlamına gelir ve muhtemelen imza kart driverleri düzgün yüklenmediği yada güncel olmadığı anlamına gelir.

 

Sertifikalar ekranında eğer sertifika yüklüyse imzaya ait süre sonu kontrol edilmelidir. Ayrıca XmlClient/Kart listesi ekranındaki seri no ile bu ekrandaki seri no karşılaştırılmalıdır, farklılık varsa imza sağlayıcısına iletilmelidir.

3-  XmlClient programına kullanıcılar farklı makinelerden bağlanıyorsa XmlClient  programının bağlandığı sunucuda  kullanıcıların erişim, okuma-yazma yetkilerinin tam olması gerekmektedir.



4- XmlClient kurulu klasöre X:\ExeEvrimSql\10.70 klasöründeki SecureBlackbox22.dll dosyası kopyalanmalı ve C:\Windows\System altına X:\ExeEvrimSql\10.70 klasöründeki akisp11.dll kopyalanmalıdır. ( İlgili DLL'leri rar olarak ekte bulabilirsiniz. ) 

5-  XmlClient ve XML APP programının güncelliği kontrol edilmelidir. Güncel versiyonda çalışmıyorsa eskiye dönük farklı versiyonlar kontrol edilmelidir.
    • Related Articles

    • XMLCLİENT

      XML CLİENT İthalat - İhracat Modülü \ Diğer \ Xmlclient seçeneklerinden giriş yapılabilir. *Bu ekranın amacı ;   firmalar Tescil'e gönderdikleri beyannameleri bu ekrandan imzalar. Bu ekranda 3 aşama var. 1. aşamada imzaya gönderilen dosya en üst ...
    • Divide by zero error encountered.

      İthalat Sisteminde ; Veri Girişi / İthalat Beyannamesinde sayfa 2'de KG dağıtımı, Navlun dağıtımı gibi hesaplama alanında " Divide by zero error encountered " (Sıfıra bölüm hatasıyla karşılaşıldı) ilgili hata gelmektedir. Gelen hata için ilgili ...
    • Error reading BitBtnAktar.ParentFo

      Excelden aktarım yapılırken gelen bu hatanın sebebi arka planda birden fazla excel programının açık kalmasından kaynaklıdır. Bilgisayarda öncelikle arka plandaki excel programları görev yöneticisinden kapatılarak devam edilmelidir.
    • KKDF KONTROLÜ 2018/4 Genelgesinin Ç Bendi 3. Maddesine istinaden

    • Arithmetic overflow error for type money, value

      Bu hatanın sebebi dosyanızda tutar bilgisi girmiş olduğunuz bir alanda geçersiz değer yazılmasından kaynaklı gelmektedir. Örnek ; Antrepo düşüm yapmak isterken dosya no alanını doldurup tamam butonuna bastığımızda bu hata gelebilir. Alınmak istenen ...