SEND - FAILED - - (**********,Defaultpk) ikilisine ait adres bilgisi bulanamadı. (**********,Defaultpk) ikilisine ait adres bilgisi bulanamadı.

SEND - FAILED - - (**********,Defaultpk) ikilisine ait adres bilgisi bulanamadı. (**********,Defaultpk) ikilisine ait adres bilgisi bulanamadı.

Muhasebe sisteminde e-fatura gönderim yaparken gelen bu hatanın sebebi; Faturadaki müşterinizin alias bilgisinin yanlış olmasından  kaynaklanmaktadır.
Kontrol edilmesi gereken alanlar aşağıdaki gibidir;

1-Ön Muhasebe Sistemi / Yurt İçi Müşteri ekranında müşterinin vergi numarasının doğruluğu kontrol edilir.




2-Yine aynı ekrandan değiştir butonuna tıklanarak ; Diğer Bilgiler / Efaturanın Sabit Gideceği Alias alanı kontrol edilmelidir. Buraya  mail tanımlanmış olabilir. Tanımlanmış ise mailin doğruluğu kontrol edilmelidir. Bu alan müşterinizin birden fazla ailas bilgisi mevcut ise kullanılır. Sabit olarak gitmesini istediğiniz ailas bilgisi bu alana yazılır ve sistem buna göre faturada otomatik o alias'ı seçer. Bu alan tercihli kullanılır. Bu alan boş ise firmanızın GİB'de hangi alias bilgisi var ise sistem fatura keserken onu baz alır. Birden fazla alias bilgisi var ise de fatura girişinde seçim penceresi getirir. 2010 yılında e fatura mükellefi olan firmaların Alias bilgisi baş harfi küçük şekilde 'defaultpk' olarak geçmektedir, firmanızdan teyit ederek de güncel alias bilgisini tanımlayabilirsiniz.

Veya Firmanızın alias bilgisi değişmiş olabilir firmanızdan temin edip bu alana yazabilirsiniz.




3- Faturanızda hatalı alias seçilmiş olabilir. Alias bilgisinin güncellenmesi için Veri Girişi / Fatura girişi alanından fatura bulunup değiştir butonuna tıklanarak müşteri adı farklı bir firma seçilip tamam butonuna tıklanır. Sonrasında tekrar değiştir butonuna tıklanıp olması gereken müşteri seçilip tamam butonuna tıklanır. Bu sayede müşteri adı tetiklenmiş olur. 



4-E-fatura firmaları güncellemesini almamış olabilirsiniz. Buna göre Evrim Haber / Diğer / EvrimNET / F5 -Transfer tuşuna basarak genel güncelleme alıp kontrol edebilirsiniz.





Not : Firmanızın gib tarafında hangi ailas ile kayıtlı olduğunu Muhasebe sistemi / Diğer / E-fatura firmalar alanından vergi no'sunu yazarak görüntüleyebilirsiniz.