Serbest bölge kodlarını ve gümrük idarelerini nereden öğrenebilirim?

Serbest bölge kodlarını ve gümrük idarelerini nereden öğrenebilirim?

https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/dijital-gumruk-uygulamalari/edi-xml-referans-ve-mesajlari/  > T.C. Ticaret Bakanlığının sayfasına giriş yapılıp  E - Hizmetler > E-İşlemler > Edi / XML Referans Ve Mesajları > Gümrük İdareleri Ve Saymanlık Kodları'ın üzerine tıklanılarak excel olarak indirebilirsiniz.





    • Related Articles

    • Belge kodlarını nereden öğrenebilirim?

      - Gümrükte kullanılan Belge kodlarını İthalat sisteminde öğrenmek için; İthalat Sistemi / Sistem / Diğer / Kodlar / Belge Kodları ekranından kontrol edebilirsiniz. - İhracat sisteminde öğrenmek için; İhracat Sistemi / Sistem / Diğer / Belge Kod ...
    • Sistemde gümrük listesini nereden alabilirim?

      Sistem / Diğer / Gümrük ekranında gümrük kodları listesi yer alır bu ekranda  mouse ile sağ tık tuşuna basılarak excele aktarım sağlanabilmektedir.
    • Evrim Yazılım Windows Sistemleri Bölge ve Dil Ayarları

      Evrim Yazılımın standart olarak Windows işletim sisteminde ( Windows 7,8,10,SERVER 2008,2012,2016,2019) yapılması gereken bölge ve dil ayarları aşağıdaki gibidir. Önemli Not : Aşağıdaki ayarlar yapıldıktan sonra, Bilgisayar yeniden başlatılmalıdır.
    • Ticaret sicil ve kep adresini nereden güncelleyebilirim?

      1. Sistem / A. Yurtiçi Müşteri ekranında Diğer Bilgiler alanında yer alan KEP adresi ve ticaret sicil no bilgisi giriş yapılarak güncellenebilir.
    • ........gümrük müdürlüğü listede görünmüyor?

      Evrim programında gümrük müdürlükleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığının güncel gümrük müdürlükleri Excel'inden alınmaktadır. 1-Öncelikle bulamadığınız gümrük müdürlüğünü GTB' nin sayfasında var mı? Kontrol etmelisiniz. GTB'nin sayfasından nasıl kontrol ...