Teminat Bilgileri Nereden Girilmektedir ?

Teminat Bilgileri Nereden Girilmektedir ?


İthalat programı / Veri Girişi  / Global Referanslar  alanından ekle butonuna tıklanarak teminat bilgileri kayıt edilir. 



Beyanname sırasında kaydedilen teminat Beyanname hesapla sayfasında yer alan  Teminat penceresinde  Global Garanti No alanından  F4 seçeneği ile seçilebilir.




Not:Sorgulama/ L.Antrepo Teminat Raporu kullanılarak hangi dosyada hangi teminatın ne kadar  kullanıldığı , kalan teminat tutarı vs. bilgilere ulaşılabilir.


    • Related Articles

    • TEMİNAT BİLGİLERİ GİRİLMEMİŞ

      TEMİNAT BİLGİLERİ GİRİLMEMİŞ   Tescile gönderim aşamasında Teminat bilgileri girilmemiş uyarısı beyannamede teminata bağlı bir değer olmadığı halde hesapla sayfasında yer alan Teminat kutucuğunda bilgi girilmiş olmasından kaynaklıdır.  Veri Girişi \ ...
    • Teminat girilmesi zorunludur

      Bu hata hesaplama sayfasında teminata bağlı bir değer olmamasından gelmektedir. Vergiler tablosunda C (Teminat) olan değer olmalıdır ve hesaplama sayfasında teminat alanına teminat bilgileri girilmelidir.
    • Antrepo beyannamesi teminat bilgileri nasıl girilir ?

      İthalat Beyannamesi / Hesaplama Sayfası / Teminat butonundan Tip / Global Garanti No / Yüzde  yazılarak doldurulmalıdır. Antrepoya konulacak eşyalar için beyanname ile hesaplanan vergilerin % 10’u, eşyaların cinsine göre, % 25’i oranında ayrı ayrı ya ...
    • Bir beyannamede dahilde işlem ve kati işlem var kati işlemleri %*** teminata dahilde işlemeyi %* teminat gireceğim yapabilir miyiz?

      Bir beyannamede sadece bir tane teminat girilmektedir.İki teminat beyan edilememektedir. Teminatınızı İthalat Beyannamesi/Hesapla Sayfası/Teminat butonundan girebilirsiniz.(Beyannamede ödeme şekli, C olanlar ödenecek tutar alanına gelmektedir.)
    • Dosyamda teminat olmasına rağmen teminat çıkmıyor?

      Hesapla sayfasında teminat alanında teminat değerinin 0 dan büyük bir sayı olması gerekiyor. Burada yazan değer teminata bağlanacak teminat değeridir. Dolu değilse tarife yeniden çalıştırılarak kontrole gönderilmeli ve gelen cevap kontrol ...