Tevkifatlı Gider Faturası Oluşturma

Tevkifatlı Gider Faturası Oluşturma

Evrim Haber > diğer > users > admin şifresi ile giriş sağlanır. Sistem > ini dosya ayarları > M-muhasebe ini > Alt Başlık TevkifatHesapNo > metin alanında tevkifat için kullanılacak hesap numarası yazıyor olmalıdır. Ayarın aktif olabilmesi için programlarınızı kapatıp yeniden açmalısınız.

Not : - işaretli veya işaretsiz yazabilirsiniz. ( örneğin 360 veya 360- olarak )
Ana hesap olarak da kırılımlı hesap olarak da yazabilirsiniz. ( örneğin 360 veya 360-01 , 360-01-001 gibi ) Kırılımlı yazılan hesapların sonunu sistem otomatik tamamlayacaktır. 

Örneğin aşağıdaki gibi tanımlanabilir.




Veri girişi  > gider fatura girişi ekranından tevkifatlı fatura oluşturmak için satırlarda tevkifat oran alanının dolu olması gerekmektedir. Tevkifat oranı girişi yapılıp tab tuşu ile ilerlendikten sonra tutarı sistem kendisi hesaplamaktadır. Ancak elle müdahale de yapabilirsiniz.

Gider faturası girişinde tutar ve tevkifat bilgilerinizi yazdıktan sonra tevkifatlı toplam tutar alanını sistem otomatik hesaplayacaktır.

Örnek : 120 TL bir fatura girişi yapılmıştır.




Tevkifat oran girişi yapıldıktan sonra tevkifat tutar ve tevkifatlı toplam tutar alanlarını sistem otomatik hesaplamıştır.



Tüm bilgiler giriş yapılıp fatura oluşturulduktan sonra ekranda bulunan muhasebe işlemleri > muhasebeleştir yapılarak cariye atma işlemi yapılmalıdır.










    • Related Articles

    • Gider Faturası Oluşturma

      GİDER FATURASI GİRİŞİ EKRANI Alış faturası: İşletmenin asıl faaliyet konusu ile ilgili satıcılardan alınan malların izlendiği faturadır.  Alış faturası program üzerinde  Veri girişi / Gider faturası girişi ekranından işlenir.  Alış faturası şu ...
    • Gider Faturası Oluşturma

    • Tevkifatlı fatura nasıl kesebilirim ?

      Yapılması gerekenler; Sistem > Müşteri girişi > Diğer Bilgiler > Tevkifat Kodu seçilir > Tevkifat Oranı girilip Tevkifat Sınırı alanı doldurup kaydedilir. Veri Girişi / Fatura Girişinde seçilen Fatura Ek Gelir Açıklama kısmından değiştir butonuna ...
    • Gider Faturası Girişi

      Alış Faturası: İşletmenin asıl faaliyet konusu ile ilgili satıcılardan alınan malların izlendiği faturadır. Ön Muhasebe Sistemi / Veri Girişi / Gider Faturası alanından giriş yapılır. Alış faturası şu şekilde işlenir: Firma No :  Faturayı kesen firma ...
    • Gider Faturasında Hesap Numarası Boş Uyarısı

      Muhasebe Sistemi > Veri Girişi > Gider Faturası Girişi ekranında fatura muhasebeleştirilmek istendiğinde gelen hesap numarası boş hatası için aşağıdaki alanların kontrolleri sağlanmalıdır. 1-) Veri girişi > gider fatura girişi fatura hesap no , ...