Web Gümrük MFA Tipi Ayarlama

Web Gümrük MFA Tipi Ayarlama

Web Gümrük girişte  kullanılacak MFA tipinin ayarlanabilmesi için Web Gümrük / user paneli / MFA Ayarları içerisinde MFA tipi başlığı altında e-mail ya da Google Authenticator seçenekleri ile giriş sağlanabilmektedir.


Google Authenticator için IOS işletim sistemi - App Store ve  Android işletim sistemi için Play Store üzerinden uygulama indirme işlemi sağlanmalıdır.
Her kullanıcının kendi bilgileri ile bir kez web gümrük sistemine mailine gelecek MFA kod ile giriş yapması gerekmektedir.
Google Authenticator seçeneği aktif edildikten sonra QR kodu ve / veya Gizli Anahtarı uygulamaya kaydederek bir sonraki kod üretimini sağlayabilirsiniz.

İşlem adımları aşağıdaki gibidir.

1-) Web gümrük sistemine maile gelecek MFA kod ile bir kez giriş yapılır.




2-) MFA Ayarları ekranından giriş yapılan kullanıcı için Google Authenticator seçimi yapılarak MFA bilgileri kaydedilir. MFA bilgisinin Google Authenticator olarak kaydedilmesi için MFA doğrulama kodunun bir kez Google Authenticator üzerinden token üretimi yapılarak kaydedilmesi gerekmektedir.










3-) Google Authenticator uygulaması telefona indirilmelidir. Web gümrük MFA ayarları ekranında QR linkleri bulunmaktadır. Cihazınızın işletim sistemine göre karekod okutarak uygulamaya erişebilirsiniz.





4-) Web gümrükten henüz çıkış sağlanmadan Google Authenticator'a giriş yapılarak kendi kullanıcınız için QR ve / veya Gizli Anahtar kodunu kaydetmelisiniz.
**Uygulamaya giriş yaptığınızda Google hesabınıza bağlayarak ya da herhangi bir hesap belirtmeden devam edebilirsiniz.





5-) Web gümrük / MFA ayarları ekranında yer alan QR ve / veya kurulum anahtarı tanımlandıktan sonra sizler için 6 haneli kod üretimi sağlanacaktır.
Bu kod her web gümrüğe girişte değişecek olup sadece tek hesap için aktif olacaktır. Birden fazla hesap için aynı QR ve / veya kurulum anahtarı tanımlanmamaktadır.
İlgili ayar aktif edildikten sonra web gümrüğe giriş için artık Google Authenticator uygulaması üzerinden token üretilerek giriş yapılacaktır.








Not : MFA tip sıfırlama ( E - Mail ile girişe dönme ) işlemi için Web Gümrüğe admin hesabından giriş sağlanması gerekmektedir. Web gümrük admin / kullanıcı yönetimi panelinden mfa tip sıfırlama işlemi sağlayabilirsiniz. Eğer admin hesabı için bu işlemi yapmak istiyor iseniz tarafımıza dönüş sağlamanız gerekmektedir.




    • Related Articles

    • Antrepo tipi ve kodu pasif

      Gümrük tarafından gelen Antrepo tipi ve kodu pasif hatasına istinaden yapılması gereken işlemler şu şekildedir; 1- 71'li rejimlerde aktif olur. Buna istinaden rejimleri değiştirmeniz halinde Antrepo Tipi ve Kodu alanı aktif olacaktır. Örn: xx71 ...
    • Deger girilmesi yasak -Antrepo kodu-

      Gümrük tarafından gelen Deger girilmesi yasak -Antrepo kodu- hatası için; -İthalat Sistemi / Sayfa 1 ekranında yer alan Antrepo Kodu bilgisi her rejim kodunda aktif olan bir alan değildir. Beyannamede Antrepo veya Antrepodan İthalat işlemleri ...
    • Web Gümrük giriş ekranında '' Bilinmeyen bir hata oluştu ! '' şeklinde hata alıyorum ?

      Hatasının sebepleri ve yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir; Chromium tabanlı tarayıcılarda (Google Chrome, Opera, Yandex Browser, Edge, ...) chromium çekirdeğinde yapılan no-cache ignored güncellemesi kaynaklı, tarayıcıda veri tasarrufu sağlamak ...
    • Kullan\****\*** kodu bloke edilmi\***tir

      'Kullan\****\*** kodu bloke edilmi\***tir' hatasında ilgili kart sahibi gümrük tarafında blokeli gümrük ile 444 84 82 numaralı telefondan irtibata geçebilir veya Gümrükler Genel Müdürlüğü ile görüşmeniz gerekmektedir.
    • Kdv oranı alanına bu kodu kullanamazsınız

      1-Beyannamenin kaleminde KDV kısmına yazılan KDV oranı Gümrük Tarafından ilgili tarife için kabul edilmediğinden bu uyarı gelmektedir. İlgili alana olması gereken KDV kodu girilmelidir. Örnek : 4802.62.00.11.00 Tarifede KDV Oranı 8 ve 18 ...