Nakliye Sistemi Hava Nakliye Otomatik Faturalama Sistemi
Teklif sisteminde firmaya verilen tekliflerin detayları şu şekildedir.
Teklif ekranı kargo fiyatlarının girildiği ve detaylarının girildiği iki ekrandan oluşmaktadır
Teklif ekranına girilen bilginin fatura da kullanılması için öncelikle onay tarihinin dolu ve fatura tarihinden büyük veya eşit olmalıdır.
Bir firmaya birden fazla teklif olduğu durumda en son verilen teklifi geçerli olarak kabul eder. Üst kısımda uçak şirketlerine ödenen navlun ücretinin kriterleri girilmektedir.
Kalkış ve Varış: Fiyatın geçerli olduğu kalkış ve varış yerlerini göstermektedir. Bu bilgi sefer bilgilerinde Çıkış ve Varış yerindeki bilgi ile örtüşmektedir.
Açıklama No: Bu bilgi fatura edilecek ek kodun bilgisi olmaktadır. Faturada hangi isimle ve kod ile gözükeceğini belirtir.
Item No: Konşimento kullanılan ve malın özelliğini belirten kod. Bu koda göre fiyatlandırma farklı olabilir.
M: Navlun ücreti hesaplamada kullanılacak en düşük değeri göstermektedir. Malın kilosu çok düşük ise en alt seviyede alınacak tutarı gösterir. Bu tutar direk olarak alınır.
N: Minimum ile en düşük kilo değeri olan 45 kg arasında kalan kısımdır.
45, 100, 125: Bu kolonlar kilolara göre hesaplanacak kilo fiyatlarını göstermektedir. 45 kolonu 100 kiloya kadar hesaplanacak fiyatı göstermektedir. 100 kolonundaki rakam 100 kg dan başlayıp bir sonraki rakamın olduğu kiloya kadar kısmı göstermektedir. Eğer 100 den sonraki kolonlarda rakam yok ise hepsi için 100 kg daki rakam geçerli olur.
Aşağıdaki örnekte yer alan kriterlere göre hava yolu 235 kalkış yeri ISTANBUL varış yeri FRANKFURT ve konşimento numarası 235 ile başladığından teklif satırında 5. Satırdaki değerleri alır. Kilo 100 kg geçtiğinde char kg daki rakamı 1,90 ile çarparak navlun değerini bulur faturada 172 kodu ile oluşturur.
-Teklif ekranındaki detay kısımda yük ve sefer ücretlerinin kriterleri girilmektedir.
Tip: Otomatik faturalandırma yapılacak dosya tipi seçilmelidir.
Açıklama no: Bu bilgi fatura edilecek ek kodun bilgisi olmaktadır. Faturada hangi isimle ve kod ile gözükeceğini belirtir.
Tutar: İlgili seferin veya yükün açıklama noya göre ücreti yazılmalıdır.
Döviz: Ücretin döviz cinsi yazılmalıdır.
KDV Oran: KDV oran mevcut ise yazılmalıdr.
Sefer/Yük: Sefer veya yük kriteri seçilmelidir.
Kap cinsi: Sefer/yük alanında yük seçilir ise kap cinsi de seçilmelidir.
Kademe: Yük keriterinde seçilen kap cinsine göre bir de Şehirlere göre farklılıkları olabilir. Bunu tanımlamak için alanından sehirler için kademe belirlenmelidir.
-Açılan pencerede İstanbul için kademe alanına 1 yazmaktadır. Eğer yük için aynı ücret kesilecek olan farklı şehirler var ise kademe alanına 1 yazılmalıdır. Farklı ücret olacak ise farklı bir kademe numarası verilmelidir. Kademelere dahil olmayan bütün illerin kademe alanına 0 yazılmalıdır.
-Eğer fatura açıklaması, tutarlar ve yük ücretinin kesileceği şehirler(kademe) aynı fakat kap cinsi farklı ise aynı açıklamadan bir kez daha ekleme yapılıp kap cinsi farklı yazılıp kademe alanına aynı numara yazılmalıdır.
-Tanımlamalar yapıldıktan sonra dosya içerisinede 6.Beklenen gelir alanına gelinip Değiştir denilerek döviz cinsi seçilip otomatik gelir oluştur denilmelirdir. Kaydedildikten sonra fatura oluştur butonu aktifleşecektir. Fatura oluştur denilerek fatura oluşturulmalıdır.