Dosya Gelir Gider Raporu

Dosya Gelir Gider Raporu

Ön Muhasebe Modulü > Rapor I > G. Dosya Gelir Gider Raporu ekranından erişebilirsiniz.








1-Fatura (A): Firmalarınıza kesilen fatura bakiyeleri KDV siz olarak yansır raporlanır.

2-Dekont (B): Firmalarınıza kesilen dekont tutarları yansır raporlanır.

3-Mak.Masraf (C): Para Talep yada Hızlı masraf giriş menülerinden yapılan ve 136 lı hesaplara giriş yapılan müşterileriniz adına yapılan ödeme masraf tutar toplamlarını yansıtır. Bu alanda yazılan tutar ile Dekont alanındaki tutar aynı olmalıdır. Fiş tipi D ve D1 olan masraflar buraya gelmektedir.
     
4-Fark D=(C-B): Bu alanda gelen tutar Mak.Masraf alanı ile Dekont alanındaki fark - (eksi) olarak yansır ise fazla tutarda dekont kesildiğini, + (artı) bakiyeli rakam var ise dekont edilmemiş tutar olarak raporlanmaktadır.

5-D.Gelir (E): S'li masraf Sait Masraf olarak gelir ve gider kaydedilen kayıtları bu alana yansır raporlar.

Para talepten atılan Fiş tipi D olacak ve  hesap no 136  başlayan kayıtları getirmektedir.(Para talepte Masraf1 butonu ile oluşturulmuş fiş kayıtlarını getirmektedir.)


6-İş Takibi (F): 7'li hesaplarda açılan masraf kalemleri para talep yada hızlı masraf girişinde kullanıldığında dosyada iş takip olarak yansır dosyada ödenen  masraf kalemlerini raporlar. (Fiş tipi kriteri yoktur.)

7-Diğer Gider:  MC Evraklar menüsünde Tip alanında G kodu ile 7'li hesaplarda açılan masraf kalemleri para talep yada hızlı masraf girişinde kullanıldığında dosyada Diğer Gider kalemi olarak yansır.



8-Toplam G=(A-F): Firmanıza kesilen Fatura tutarından İş Takibi alanında yazılan tutar çıkartılır dosya için yapılan açık masraf  net kar olarak yansır ve raporlanır.

9-Genel Toplam (E+G-D): Toplam Fatura gelir tutarından Fark (D) alanındaki tutar çıkartılır D.Gelir alanındaki tutar ile toplanarak ek gelir kalem toplam tutar rapor olarak yansır.

    • Related Articles

    • BS/BA Raporu

                                                                                                                                                               BS/BA RAPORU Bs /Ba Nedir Niçin Bu Rapor Alınır? BA veya BS formunu Türkiye’de faaliyet gösteren, ...
    • Gider Faturası Girişi

      Alış Faturası: İşletmenin asıl faaliyet konusu ile ilgili satıcılardan alınan malların izlendiği faturadır. Ön Muhasebe Sistemi / Veri Girişi / Gider Faturası alanından giriş yapılır. Alış faturası şu şekilde işlenir: Firma No :  Faturayı kesen firma ...
    • Firmalara ait Kar Zarar raporu sistemden nasıl sorgulanabilir?

      Muhasebe sistemi içerisinde 4. Rapor1/ G. Dosya gelir gider raporu ekranından arama kriterleri giriş yapılarak rapor alınabilir. GENEL TOPLAM kolonu eksi (-) değer verir ise Zarar artı (+) değer verir ise Kar anlamına gelmektedir.
    • Tevkifatlı Gider Faturası Oluşturma

      Evrim Haber > diğer > users > admin şifresi ile giriş sağlanır. Sistem > ini dosya ayarları > M-muhasebe ini > Alt Başlık TevkifatHesapNo > metin alanında tevkifat için kullanılacak hesap numarası yazıyor olmalıdır. Ayarın aktif olabilmesi için ...
    • Gider Faturası Oluşturma

      GİDER FATURASI GİRİŞİ EKRANI Alış faturası: İşletmenin asıl faaliyet konusu ile ilgili satıcılardan alınan malların izlendiği faturadır.  Alış faturası program üzerinde  Veri girişi / Gider faturası girişi ekranından işlenir.  Alış faturası şu ...